SPELTTIKEITTO


Keittoja jossa ohraa, spelttiä, emmeriä tai pavut ovat aika yleisiä Italiassa. Terveellsiä, täynnä kuituja ja proteinia ovat helppo valmistaa. Lämmittävää herkkua tulevalle syksylle! 

1 sipuli
1 porkkana
1 lehtisellerin varsi
2 dl spelttiä
1 dl kuivia ruskeita papuja
1 dl kuivia kidneypapuja
100g mustakaalia
1 tl tomaattipyree
1 tl rosmariiniä
Tuoretta persiljaa
Suolaa
Mustapippuria

4 - 6  annosta: 

Laita pavut kylmään veteen likoamaan edellisenä iltana tai 8 tuntia ennen käyttöä.

Pilko tosi pieneksi sipuli, porkkana ja selleri.
Paista kattilassa 1 rkl oliiviöljun kanssa.
Valuta pavut ja lisää kattilaan.
Lisää myös speltti.
Leikkaa mustakaali ja lisää kattilaan.
Lisää 1.5l vettä, suola, pippuri, pyree ja romariini.
Anna keiton kiehua reilu tunti.
Lisää vielä yrtit ja sekoita.
Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Nauti heti lämpöisenä <3