UGOLINON JUUSTOINEN TURSKAKEITTO





Hyvästä kalasta saa hyvää keittoa. Ihana valkoinen tuore seiti sopii mainiosti juustoiseen keittoon. Tämä on todella täyttävä ja tuhti annos. Ei säästetä kermaa! :)

400 g tuoretta turskafilettä
1 sipuli
2 isoa perunaa
1 iso porkkana
10 cm purjoa viipaloituna
1 pkt maustamatonta koskenlaskija-juustoa
2 dl ruokakermaa
2 kalaliemikuutiota
1 tl tomaattipyrettä
1,5 l vettä
Tuoretta tilliä hienonnettuna
Suolaa
Mustapippuria

4 annosta: 

Putsaa turska ruodoista tarvittaessa.



Paista tilkka öljyllä kattilassa hienonnettu sipuli.
Lisää joukkoon viipaloitu porkkana ja purjo.
Palottele peruna ja lisää joukkoon.
Lisää kauhallinen vettä ja anna minuutin verran paistua kannen alla.
Lisää vesi, liemikuutio, mustapippuri ja tomaattipyree.
Anna kiehua reilulla lämmöllä noin 30 min.
Lisää sitten kerma ja anna porista vielä 5 min.
Lisää juusto ja kiehauta taas 5 min.
Maista liemi ja lisää tarvittaessa suolaa.
Palottele kala isommaksi palaseksi ja lisää keittoon.
Anna kiehua noin 5 min kunnes kala on kypsä ja lisää tilliä.
Sekoita kunnolla ja tarjoile.
Ripottele päälle vielä reilusti tilliä!

Ps. Voit vaihtaa seitin loheen myös!