CANNELLONI



Kuten Lasagne, Cannelloni ovat suosituin Italialainen ruoka maailmassa. 
Taas kerran perinne kertoo että jokaisella alueella on oma paikallinen versio, kuten salsiccia-täytteellä, ricotta-pinaatti ja mitä kaikkea muuta (reseptiä tulossa). 
Tämä ruoka kuuluu sunnuntaille tai juhlapäivälle. 
Tuhti ja täyttävä on aika työläista, sillä sisältää monta vaihdetta mutta lopputulos on aina herkullinen. Tähän tarvitaan tuoretta pastaa tai valmiita putkiloita, lihakastike ja besciamellaa. 

Itsetehtyä tuorepasta levyjä tai valmiita cannelloni pastaputkiloita

Jauhelihakastike:

700g naudan jauhelihaa
1 sipuli
1 porkkana 
1 lehtisellerin varsi 
1 valkosipulikynsi
500g paseerattu tomaattia
1 dl herneitä 
Tuoretta basilikaa
Suolaa
Mustapippuria

Besciamella:

1 l täysmaitoa
Nokare voita
1-2 rkl jauhoja
Muskottipähkinää
Suolaa
-
Parmesaania päälle

6 annosta: 

Valmista tuorepastalevyt reseptin mukaan jos teet itse pastan muuten ota esille vaan cannelloni putkilot. :)


Pilko oikein pieneksi paloiksi sipuli, porkkana ja selleri ja paista kattilassa 1 rkl oliiviöljyllä. 
Lisää jauheliha ja ruskista hetken.
Lisää herneet ja sekoita kaikki.
Lisää paseerattu tomaatti, valkosipuli,  suola ja pippuri.
Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 min. 
Ota valkosipuli pois.
Lisää basilika, sekoita ja ota liedelta pois odottamaan.

Sillä aikaa kun lihakastike kiehuu voi valmistaa besciamellan.

Sulata nokare voita kattilassa ja lisää jauhot. 
Sekoita kaikki keskenään kunnolla mutta älä ruskista.
Lisää maito ja ripaus muskottipähkinää ja suolaa.
Keitä maito kunnes se on paksu ja kiiltävän valkoinen. Lisää tarvittaessa jauhoja. 

Peitä uunivuoan pohja lihakastikkeella. Se estää pastan kuivumista ja kiinni jäämistä.


Jos käytät tuoretta pastaa leikkaa pastalevyt neliöksi ja aseta keskelle 2 rkl lihakastiketta ja 1 besciamellaa. 


Kääri varovasti putkiloksi ja aseta uunivuokaan.
Tee samaa kaikille putkiloille ja aseta kauniisti riviin.


Jos käytät valmiita cannelloneja sekoita osa kastikkeista keskenään ja pursotuspussin avulla täytä putkilot. 

Kun putkilot ovat kauniisti aseteltu vuokaan peitä ne lihakastikkeella ja sitten besciamellalla. 


Ripottele päälle vielä reilusti parmesaania.


Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa 200 astetta noin 30 min.
Ota folio pois ja paista toiset 30 min tai kunnes pinta on saanut väriä.

Nauti Italialaisesta herkusta! :)