POKEMON VADELMAKAKKU SYNTTÄREILLE + VINKKEJÄ KERROSKAKUN TÄYTTÄMISEEN



Muutama päivä sitten laitoin pienen oppaan jossa vinkkejä sokerikakkupohjan onnisummiseen. 
Sain todella paljon kysymyksijä ja näkemyksiä resepteistä joka oli todella ihanaa! Oli ilo keskustella ja vastaa kaikille asiasta! :) Toivoisin reagontia ja kysymyksiä aina vaan lisää! 
Mutta kuitenkin, monet kysy myös miten ajon kakun täyttää ja miltä se näyttää sitten valmiina. 
Nyt tässä vastaus askel kerralla. 
Kakku oli todella yksinkertaisesti täytetty ja kuorrrutettu vadelmakreemillä. 
Kostutus oli maidolla ja vaniljasokerilla. 


Näin minä tein: 

  • Kakku oli kunnolla jäätynyt. Tämä asia on tärkeä sillä se tekee pohjasta napakan ja helposti leikattavaksi. 
  • Leikkaa kakun kolmeen osaan silmämääräisesti samaan kokoiseksi levyksi. Upota veitsi kunnolla syvään mutta leikkaa hellästi, niin ettei pohja hajoile tai jää kiinni veitseen.
  • Valmista vadelmakreemi:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
1 kpl liivatelehti
200 g vadelmia
1 rkl sitruunamehua

Pehmennä liivate kylmässä vedessä noin 5 min ja sulata sitten 2 rkl kuumaan vispikermaan.
Survo vadelmat sitruunamehun kanssa. Siivilöi survos niin että siemenet jää pois. 
Vatkaa vispikerma kovaksi vaahdoksi vaniljakreemijauheella.
Lisää tuorejuusto ja vatkaa hetken. 
Lisää vadelmasurvos ja vatkaa taas.
Lisää lopuksi kerma jossa liivate ja sekoita vielä kerran tasaiseksi kreemiksi. Kreemin väri on lempeän pinkki.


  • Peitä kakkuvuoka jolla valmistit kakun kelmulla. 
  • Laita kakun ylälevy pohjalle.
  • Valmista kostutus 1,5 dl maitoa ja 1 tl vaniljasokeria.
  • Kasta kakku vaniljamaidolla
  • Levitä kunnon kerros vadelmakreemiä
  • Aseta keskimmäinen kakkulevy kreemin päälle ja paina hieman
  • Kosktuta keskimmäinen kakkulevy ja levitä taas saman verran kreemiä päälle.
  • Kostuta viimeinen kakkulevy, eli pohja, ja aseta se kreemin päälle. 
  • Paina hieman koko kakkua.
  • Käännä vuoka ylöalasin ja anna kakun valua varovasti pois koristelualustalle tai ritilälle.
  • Ota kelmu varovasti pois.
  • Peitä koko kakku kreemillä ja tasoita lastalla.
  • Pyyhi lasta vähän välin niin saat kauniin sileän tuloksen. 
  • Siirrä kakku tarjoilupohjaan tai lautaselle.
  • Säilytä jääkaapissa.
  • Koristele vähän ennen kakun luovutusta tai tarjoilua jos käytät sokerimassaa ettei vahingossa imeä kosteutta ja menee pilalle. 
Minä värjäsin kakun kuorrutteen sinisellä geelivärillä, sillä se meni pienelle pojalle.


Tämän kakun teema oli Pokemon, tarkalleen Snorlax. Koristeen tein 3 päivää ennen niin kerkesi kuivua. 
Koristeet on aina hyvä tehdä hyvin ajoissa niin tosiaan massa kerkee kuivumaan kunnolla.


Hyvin yksinkertainen mutta iloisen pirteä ja hyvän makuinen :)