RUISKAMPELAA KERMAISELLA RUISRIISIRISOTOLLA


 


Ruisriisillä syntyy upeita annoksia kuten tama kermainen ja pehmeä ruisriisirisotto. Lisää makua ja erikoisuutta antaa tuore paneroitu kampela. Annos on yksinkertainen ja helppo mutta oikein juhlava ja maistuva! :)



Risottoon:
3 dl ruisriisiä
1/2 sipuli
1/2 porkkana
1/2 lehtisellerin varsi
2 dl kuohukermaa
1 l kalalientä
Nokare voita
Tuoretta tilliä hienonnettuna
Suolaa
Pippuria

Kalaan:

500g tuoretta kampelafileetä
2 dl ruisjauhoa
Suolaa
Mustapippuria

4 annosta:

Pilko oikein hienoksi sipuli, porkkana ja lehtiselleri.
Siirrä isolle pannulle 1 rkl oliiviöljyllä ja paista hetken.
Lisää ruisiiri ja paahda/pyöritä minuutin verran.
Lisää sitten vähän kerralla kalaliemi, vaikka 1 dl kerralla.
Lisää seuraava dl kun liemi on täysin imenyt riisiin ja niin edelleen kunnes riisi on melkein kypsä.
Lisää kuohukerma ja anna paksuuntua ja haihtua kunnes riisi  on täysin kermainen ja kypsä.
Lisää nokare voita ja tuore tilli.
Sekoita oikein kunnolla tarjoile lautasille.



Sillä aikaa kun kypsennät riisiä sekoita lautasella ruisjauhot, suola ja pippuri.


Käännä jauhoissa kampelafileet ja paista voissa pannulla ihan muutama minuutti kunnes kala on kypsä ja pinta ruskistunut.





Tarjoile lautaselle ruisriisirisoton päälle.

Koristele ja mausta tillillä.