TUMMA LIME-KANA RAMEN


Pitkään on tehnyt mieli kunnon ramenia ja nyt viihdoin kun hommasin kulhot niin oli pakko valmistaa. Olen jäänyt koukkuun lime rameneihin ja keittoihin, sillä ovat tulisia, kirpeitä ja happamia mutta samalla oikein raikkaita ja kevyitä! Aikaa tämä ruoka ei oikeastaan vaadi mutta koostuu monesta vaiheesta. Nyt on vuorossa maukas tumma lime-kana ramen keitto :)



400g ohutta kanan rintafilettä
-
200 g Soba-nuudeleita
-
1 sipuli
2 valkosipulinkynsiä hienonnettuna
10 cm purjoa viipaleina
5 cm tuoretta inkivääriä raastettuna
2 limeä josta yhden kuori raastettuna
1 l kanalientä (vaikka liemikuutiosta)
0,5 dl riisiviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta
200g parsakaalin kukintoja
Kourallinen Shiitake-sieniä ja mustasieniä (kuivattuna)
1-2 tuoretta chiliä viipaleina
Kevätsipulia viipaleina
Kourallinen papuversoja
Tuoretta korianteria
-
1 keitetty kananmuna per henkilö halkaistu kahteen (pehmeä keltuainen)

4 annosta:

Laita kuivatut sienet likoamaan oikein kuumaan veteen noin tunniksi.
Säilytä vesi, sillä se antaa liemeen lisää makua.

Pilko sipuli ja paista wokissa öljyllä, purjon, inkiväärin, valkosipulin ja limen kuoren kanssa.

Lisää kanaliemi, 1 chili, riisiviinietikka, kalakastike ja soijakastike.

Lisää 1 dl sienivettä.

Anna kiehua kunnolla kovalla lämmöllä noin 5 minuuttia.



Maista liemi ja lisää tarvittaessa kalakastiketta tai riisiviinietikkaa.

Lisää liemeen parsakaali ja sienet.

Anna kiehua vielä reilut 5 minuuttia.

Sammuta liesi ja purista liemeen kahden limen mehu.

Maista liemi ja lisää tarvittaessa lisää limeä.


Ajasta liemen keitto kanan paistamisen kanssa.

Paista siis kana pannulla 1 tl öljyllä, ja 2 rkl limen mehun kanssa.

Mausta suolalla.


Keitä myös samoihin aikoihin nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
Valuta nuudeleista vesi pois ja aseta kulhoihin saman verran jokaiselle henkilölle.

Lisää jokaiseen kulhoon kunnolla lientä ja vasta sitten kiinteät osat.

Suikaloi kana.

Aseta kauniisti reunaan.

Asettele myös sienet, chili, kevätsipuli ja kananmuna reunoihin koristeellisesti.

Ripottele päälle pavunversoja ja paljon tuoretta korianteria.

Halutaessa ripottele myös seesamsiemeniä päälle :)



Tarjoile heti!



Kanaa???