KAMPELA-NUUDELIKULHO


Raikkaat ja mausteiset kalanudeelit ovat nopea vaihtoehto arkiseen wokkiin. 
Tähän annokseen käytin tuoretta kampelaa joka on marinoitu reilullla limella, tuoreella inkiväärillä ja korianterilla. Annos valmistuu 15 minuutissa ja tuoksuu vallottavan hyvälle! 

800g tuoretta kampelan filettä
200 g nuudeleita
1 pkt "Tuorekset Thai wok"
2 limeä
5 cm tuoretta inkivääriä raastettuna
1 valkosipulikynsi hienonnettuna
2 rkl tummaa soijakastiketta
Tuoretta korianteria
1 tulinen tuore chili
Suolaa
Seesamsiemen sekoitus
Öljyä

4 annosta:

Putsaa tarvittaessa kala ruodoista ja epäpuhtauksista.
Raasta syvään lautaseen yhden limen kuori ja purista kahden limen mehu.
Lisää inkivääri, korianteri ja suola. Marinoi kala noin 10 min. 


Keitä kattilassa suolavesi ja kypsennä nuudelit. Valuta kun valmiita.
Sillä aikaa kun nuudelit valmistuu lämmitä wokki pannu jossa tilkka öljyä.
Raasta sekaan vähän limen kuorta. Lisää valkosipuli ja inkiväärii.
Lisää vihannekset ja paista kuumalla lämmöllä noin 5 min.

Paista kala kypsaksi pannulla jossa tilkka öljyä. 

Kaada valmiit nuudelit wokkiin ja pyöräytä kunnolla. Lisää soijakastike ja sekoita uudelleen.

Siirrä pannun sisältö annoslautasille ja päälle sitten kala.

Ripottele seesamisiemeniä päälle.

Koristele tuoreella korianterilla ja chilipaloilla!