KESÄKURPITSAPASTA




Kesäinen ja kevyt kesäkurpitsapasta on yleinen arkiruoka Italiassa joka syödään useasti lounaaksi. 
Tämä annos valmistuu 10 minutissa ja todella pienellä vaivalla, joten sopii mainiosti kiireisille mutta myös niille jotka haluavat pitää painon kurissa! 
Lisäksi sopii vegaaneille kuten kaikille muille
Tarvitset vain kesäkurpitsaa, pastaa, yrttejä ja kunnon oliiviöljyä. 
Herkkusuille vielä parmesaania päälle ja ruoka on valmis! :)


400g täysjyväpastaa
1-2 isoa kesäkurpitsaa
Runsaasti tuoretta basilikaa
Tuoretta minttua hienonnettuna
Suolaa
Mustapippuria suoraan myllystä

Lisäksi:

Parmesaania (jätä pois jos haluan vegaanisen annoksen)
Oliiviöljyä

4 annosta:

Laita vesi kiehumaan kattilaan pastaa varten. Lisää suola ja keitä pasta ohjeiden mukaan.
Viipaloi juustohöylällä kesäkurpitsa ja paista se runsaalla oliiviöljyllä pannulla.
Lisää heti perään basilika, minttu, suola ja pippuri.
Anna kesäkurpitsan paistua noin 10min kunnes on hyvin pehmeä mutta varoa ettei kuivu liikaa.
Kun kesäkurpitsat ovat valmiita niin pastakin pitäisi olla.
Valuta siis pasta ja siirrä suoraan pannulle kesäkurpitsojen päälle.
Sekoita kunnolla.
Tarjoile hyvin kuumana parmesaanin kanssa!

Ps. Voit myös lisätä chilirouhetta antamaan potkua!