VALKOSIPULIKANA KASVISWOKKI


Wokkiruoat ovat helppoja ja hyvin maukkaita ruokia! Hyvä puoli niissä on että sisältävän paljon vihanneksia! Nyt on kasviswokkin aika! Päälle maukas valkosipulinen kana joka tekee annoksesta vielä nätyttäväksi!! :) 

4 kananrintafilettä
1 sipuli
2 valkosipulikynsiä
1 pieni parsakaali
1 tulinen tuore chili
3 cm inkivääriä raastettuna
1 pussi itämäisiä wok sekoituksia (pakaste)
0,5 dl paksua tummaa soijakastiketta (paras löytyy aasialaisesta kaupasta ja maustettuna sienillä "dark soy sauce with mushrooms")
Hius seesamiöljyä
1/2 tl kalakastiketta
Tuoretta korianteria
Tuoretta basilikaa
-
200 g riisinuudeleita (vähän paksumpia)

4 annosta:

Hienonna valkosipulikynnet. Lisää vähän yli puolet wokkiin ja jämät toiseen pannuun.
Laita molempiin tilkka öljyä.
Paista pannulla kananrintafileet lisäämällä suolaa ja hienonnetut yrtit.
Paista kypsäksi.

Sillä aikaa raasta wokkiin valkosipulin sekaan inkivääri ja lisää pilkottu sipuli.
Paista hetken ja lisää vihannekset.
Lisää pilkottu chili.
Leikkaa parsakaalin kukinnot pienenksi paloiksi ja lisää wokkin.

Keitä sillä aikaa myös kattilassa nuudelit.
Valuta nuudelit kun kypsät ja kaada ne kuumaan wokkiin.
Lisää soijakastike ja hienonnetut yrtit ja sekoita kunnolla.
Lisää ennen tarjoilua vähän seesamöljyä ja sekoita.

Tarjoile kauniit nuudelit alle ja näyttävä yrttinen kanapala päälle.

Ripottele vielä vähän yrttejä.