RISOTTO ALLA PIZZAIOLA


Kun puhutaan pizzaiolasta niin tarkoitetaan aina ruokaa jossa pääraaka-aine + 3 tärkeää muuta raaka-ainetta eli mozzarella, tomaatti ja oregano. Se tekee ruoasta "pizzan makuiseksi". Nyt siis tarjolla on vähän erikoisempi risotto. Juustoinen ja hyvin pehmeän makuinen Risotto alla pizzaiola. :)


2 dl risotto riisiä (Carnaroli, Arborio)
1 sipuli
1 valkosipulikynsi
1 dl valkoviiniä
1 l kasvislientä
300g paseraattu tomaattia
1 tuore mozzarellapallo
Tuoretta basilikaa
1 tl reganoa
3 rkl raastettua parmesaania
Nokare voita
Oliiviöjyä
Mustapippuria
4 annosta: 

Leikkaa oikein pieneksi paloiksi sipuli ja siirrä isoon pannuun 2 rkl oliiviöljyn kanssa.
Paista sipuli pienen hetken ja lisää riisi.
Paahda riisi miedolla lämmöllä aina sekottaen hetken aikaan kunnes alkaa kiiltää.
Varo ettei pala pohjaan.
Lisää valkoviini ja anna haihtua.
Lisää paseraattu tomaatti ja sekoita.
Lisää myös pikkaisen pippuria suoraan myllystä.
Lisää 2 dl kasvislientä ja sekoita.
Anna kasvisliemen imeytyy kunnolla riisiin usein sekottaen.
Kun liemi on lähinnä imeytynyt lisää seuraava dl lientä ja niin eteenpäin kunnes riisi on kypsä. 
Kun riisi on pehmeä ja nesteet imeytynyt sammuta liesi ja siirrä pannu muualle. 

Lisää basilika ja oregano ja sekoita.
Lisää vielä riisin päälle revitty mozzarella ja sekoita.
Lisää parmesaani ja voi ja sekoita kunnolla kunnes risotto muuttuu hyvin kermaiseksi.


Aseta risotto lautasille ja ripottele paljon oreganoa päälle.

Tarjoile heti lämpöisenä.


Nami!! Minullekin juustoa!