MINTTU-LIMEKÄÄRETORTTU


Raikas ja kesäinen kääretorttu jossa minttua ja limeä! :) 
Tämäkin leivos syntyi hetken ajatuksesta ja avaamalla kaappeja. 
Huomasin että monet aineet oli lähellä parasta ennen päivää niin ei muuta kun kehittelemään jotain hyvää ruokaa tai leivosta johon nämä kaikki olisi mahtunut yhteen. 
Vaikein osa oli kondensoitu maito. Sitten kuitenkin sattumalla luin Italialaista kokkisivua joka esitteli Spumonea, eli kuohkeaa ja todella kermaista vaahtoa. Hyvä sattuma!
Niin tuli mieleen kakku. Sitten ajatus muutta kääretortuksi. 
Ja niin minä sitten aloitin tämän leipomisen :P


Pohja: 

3 huoneenlämpöistä kananmunaa
3/4 dl jauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
1 1/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g voita
2 tl limen kuorta

Täyte:

1 prk minttuhyytelöä
100 g kondensoitua maitoa (ei karamellinen)
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljakreemijauhetta (ei ole pakollinen)
1 tl vaniljasokeria
2 tl limen kuorta

Päälle: 

Kookoshiutaleita

Noin 30x40 vuoka:

Valmista ihan ensimmäisenä kreemitäyte.
Vatkaa vispikerma todella kovaksi vaahdoksi vaniljakreemijauheen ja vaniljasokerin kanssa.
Sekoita toisessa kulhossa keskenään tuorejuusto,  kondensoitu maito ja limen kuori tasaiseksi kreemiksi.
Lisää pikkuhiljaa kermavaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi kreemiksi hyvin varovasti niin ettei lässähtä.
Laita kreemi lepäämään jääkaappiin.



Aloita pohja erottamalla kananmunat valkuaiset ja keltuaiset kahteen eri kulhoon.
Vatkaa valkuaiset todella kovaksi vaahdoksi lisäämällä pikkuhiljaa puolet sokerista.
Vatkaa toisessa kulhossa olevat keltuaiset loput sokerin ja vaniljasokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää heti perään limen kuori ja vatkaa vielä hetken.
Sekoita jauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää keltuaisvaahtoon siivilän avulla.
Vatkaa taikina tasaiseksi.
Sulata voi.
Kaada valkuaisvaahto keltuaisvaahtoon ja sekoita vaahdot keskenään todella varovasti, ettei kaikki lässähtä. Käytä vaikka isoo lusikkaa tai nuolijaa.
Lisää sulatettu voi sekoituksen aikana vaahtoon hitaasti ja varovasti.

Kun taikina on hyvin kuohkea, tasainen ja melkein limainen kaada kaikki uunipellin päälle jossa leivinpaperia pohjalla.
Tasoita pikkaisen.

Paista uunissa 200 astetta noin 7 min.

Ota kääretorttupohja pois uunista ja kumoa heti toisen leivinpaperin päälle johon ripoteltu paljon sokeria.
Tämä estää pohjan jäämään kiinni paperiin.

Anna pohjan jäähtyä rauhassa huoneenlämpöiseksi.
Ota ylin leivinpaperi pois.

Kun pohja on jäähtyny levitä koko pinnan päälle minttuhyytelöä ja kreemitäyte.

Kääri varovasti leivinpaperin avulla pohja tiiviksi rullaksi jossa sauma alapuolella.

Laita jääkaappiin lepäämään noin 30 min.

Ripottele päälle kookoshiutaleita ja vaikka vähän suklaata :P



Tarjoile tuoreena! :)





Kommentit