SITRUKSINEN KESÄKURPITSAPASTA


Raikas sitruksinen kesäkurpitsapasta pasta on täydellinen ateria lämpimälle päivälle. Helppo ja vaivaton valmistaa sisältää paljon sitruunan kuorta, sitruunan mehua, minttua ja kesäkurpitsaa. Terveellisempi vaihtoehdon saat käyttämällä täysjyväpastaa mutta perinteinenkin vaalea pasta käy! :) 
Aikaa tarvitset tasan 10min. :)


400g täysjyvä pastaa
2 isoa kesäkurpitsaa
1 sitruunan kuori
1 sitruunan mehu
Oliiviöljyä
1 tl kuivattua minttua tai muutama lehti vahvaa minttua
Tuoretta basilikaa
Suolaa
Mustapippuria suoraan myllystä

4 annosta: 

Laita isoon kattilaan vesi kiehumaan. Kun vesi kiehuu lisää suola ja anna kuplia vielä hetken.
Lisää pasta ja kypsennä ohjeiden mukaan. 
Maista pasta noin 2 min ennen pakkauksen antamaa aikaohjetta ja jatka hetken kypsentämistä kunnes on al dente tai mieluinen. 
Älä keitä ylikypsäksi.

Sillä aikaa kun laitat veden kiehumaan viipaloi juustohöylällä kesäkurpitsat.

Laita kattilaan noin 3 rkl oliiviöljyä ja sitruunan kuori. 
Lämmitä öljy ja lisää sitten kesäkupritsavipaleet.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Purista vähän sitruunamehua sekaan.
Anna paistua rauhassa sillöin tällöin sekottaen noin 5 minuuttia. 
Kun kesäkurpitsat ovat pehmeitä lisää yrtit.
Sekoita kunnolla. 

Kun pasta on kypsä valuta vesi pois ja kaada pasta suoraan pannulle.
Sekoita oikein kunnolla. 
Lisää vielä vähän sitruunamehua ja 2 rkl oliiviöljyä.
Sekoita ja aseta lautasille.

Ripottele päälle vielä vähän sitruunankuorta ja pippuria!

:)