ROTOLI DI MELANZANE - MUNAKOISORULLAT






Munakoisorullat ovat todella suosittuja Sisiliassa. Näitä syödään yleensä lounaaksi, olisiko kesä tai talvi. 
Ruokaisat, täyttävät ja raikkaat rullat sisältävät spaghettia, tomaattikastiketta, mozzarellaa ja paljon raikasta basilikaa! 
Näitä on ilo syödä joka kerta kun palaa kotiin! 
Sopivat mainoisti vege henkisille! :)


2 isoa munakoisoa
300g spaghettia
1 sipuli
2 valkosipulikynsiä
400g tomaattimurskaa
1 mozzarellapallo
Tuoretta basilikaa
Rypsiöljyä
Oliiviöjyä
Suolaa
Mustapippuria

4 annosta: 

Viipaloi munakoisot pitkittäin.
Käytä todella terävää veistä.
Ripottele viipaleiden päälle suolaa ja laita lautaselle painon alle, niin että väkevä neste valuu pois. Pidä painon alla noin 30 min.
Paista nopeasti munakoisoviipaleet pannulla reilulla rypsiöljyllä.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Siirrä munakoisot talouspaperin päälle niin ylimääräinen öljy lähtee pois.

Kypsennä spaghetti pakkauksen ohjeen mukaan.

Samaan aikaan kun spaghetit kiehuu valimista tomaattikastike.

Pilko sipuli todella pieneksi paloiksi ja paista pannulla oliiviöljyllä.
Lisää pannun tomaattimurska ja valkosipulikynnet.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Anna kuplia noin 5 min.
Ota valkosipulit pois.
Lisää paljon tuoretta basilikaa ja sekoita.

Samaan aikaan, pastan pitäisi olla jo valmis joten valuta vesi pois ja siirrä spaghetit suoraan pannulle kastikkeen sekaan.
Sekoita kunnolla.

Aseta nyt työtasolle munakoiso viipaleet ja pihtien avulla pyöritä pieniä pasta pesiä munakoison keskelle.

Revi palanen mozzarellaa päälle ja lisää muutama basilikan lehti.

Kääri munakoisoviipale kiinni tiiviksi rullaksi ja siirrä uunivuokaan.

Tee samaa kaikille rullille kunnes vuoka on täynnä.



Kasta vielä rullat pikkaisen oliiviöljyllä ja paista uunissa 180 astetta noin 30 minuuttia.

Tarjoile raikkaiden basilikan lehtien kanssa! :)