UGOLINON VALKOSUKLAA-MUSTIKKAKAKKU


Sunnuntai 6.8 on Mustikkapiirakkapäivä! Sen kunniaksi olen leiponut vaihteeksi tälläisen erilaisen mustikkakakun piirakan sijaan. Tämä sisältää tietenkin paljon mustikoita, mascarponea, valkosuklaata ja sitruunaa. Maku on hyvin koukuttava, täyteläinen ja pikkaisen kirpeä! 
Sisältä kakku ei ole kuohkea mutta hyvin kostea, joten sulaa suussa! :P 



3 huoneenlämpöista kananmunaa
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
250 g mascarponea
150 g rouhittua valkosuklaata
1 sitruunan kuori
1/2 sitruunan mehu
2 dl mustikoita  (tuoreita tai pakaste -> jos pakaste, sekoita 1 tl perunajauhoja)
240g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa

Päälle:

50g rouhittua valkosuklaata
1 dl mustikoita (tuoreita tai pakaste)

24 cm kakkuvuoka: 

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat, sokerit ja suola kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää sitten mascarpone, valkosuklaa ja sitruunankuori.
Sekoita jauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää vaahtoon siivilän läpi.
Vatkaa tasaiseksi ja lisää mustikat ja sitruunamehu.
Jos käytät pakaste mustikoita sekoita ne ekana kulhossa 1tl perunajauhojen kanssa.
Jos taikina tuntuu liian napakalta lisää vielä 1/2 sitruunan mehu.
Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan.
Ripottele päälle vielä mustikoita ja valkosuklaata.


Paista uunissa 180 astetta 50-60min.

Anna kakun jäähtyä hetken ja nauti herkullisesta mustikkakakusta!