Taas kerran oli pakko kokata ramenia! :P Nyt pohjana toimii todella tumma ja tulinen soijaliemi. Lisukkeeksi tofua, soijapapuja, shiitake-sieniä, kananmunaa ja parsakaalia.
Valmistuu noin 15 minuutissa ja makua on todella paljon!
Jos tulisuus on sinulle liikaa niin puolita chilin määrä tai osta mietoa lähinnä mauksi! :)
Sopii veganeille kunhan jättää kananmunan pois lisukkeista! :)
Liemeen:
1 sipuli
2 valkosipulikynsiä
5 cm tuoretta inkivääriä
1,5 l kasvislientä
0.5 dl paksua tummaa soijakastiketta (Itse käytän Dark Superior Soy sauce with mushrooms)
1 tuore punainen tulinen chili
2 dl shiitake-sienilientä (säilytä siis liemi kun liuotat)
1 rkl kalakastiketta
Lisäksi:
400g maustamatonta tofua
200 g täysjyvä soba-nuudeleita
2 dl edamame soijapapuja
1 pieni parsakaali
Kourallinen kuivattuja shiitake-sieniä
2 kokonaista punaista tulista chiliä
4 kypsää kananmunaa (sisältä löysä)
Tuoretta korianteria
Seesaminsiemeniä
4 annosta:
Aloita sienillä.
Laita kuivat sienet likoamaan tulikuumaan veteen noin 15 minuuttia tai kunnes ovat ihan täysin pehmeitä.
Palottele sipuli ja valkosipuli pieneksi paloiksi.
Raasta inkivääri.
Siirrä kaikki isoon wokkiin tai kattilaan ja paista 1 rkl öljyllä.
Lisää heti perään kasvisliemi. kalakastike ja soijakastike.
Anna porista noin 5 min.
Lisää sieniliemi.
Palottele chili ja lisää liemeen.
Anna kiehua vielä 5 min.
Lisää soijapavut ja parsakaalit.
Palottele Tofu kuutioksi ja lisää joukkoon.
Anna porista vielä toiset 5 min.
Sillä aikaa kun liemi valmistuu keitä erillisessä kattilassa nuudelit ohjeiden mukaan.
Valuta ja aseta kulhon pohjaan.
Lisää liemen vielä tuoretta korianteria ja sekoita.
Siirrä liemi kulhoihin jättämällä kiinteät palat pinnalle ja hienosti aseteltua.
Koristele chiliviipaleilla, tuoreella korianterilla ja sesamsiemenillä! :)
Huom. Jätä kananmunat pois ja kalakastikkeen tilaan suolaa niin saat vegelle sopivaa keittoa! :)
Kommentit
Lähetä kommentti