JUUSTOINEN PEKONIPIIRAKKA


Tämä herkullinen piirakka on jokaisen pekonin ja juustojen fanin makuun! 
Ruukisessa pohjan täytteenä toimii tosiaan iso määrä pekonisuikaleita ja reilusti juustoa! 
Pinta muuttuu paiston aikana kauniin väriseksi ja rapeaksi! :P 
Tekee mieli ottaa toinenkin pala, mutta on todella täyttävä :P

1 kiekko/rulla ruukinen suolainen piirakka murotaikapohja (pakaste)
400g pekonisuikaleita
150g raastettua goudaa 
1 dl raastettua parmesaania
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
Tuoretta persiljaa hienonnettuna
Suolaa
Mustapippuria

24 cm avattava kakkuvuoka tai piirakkavuoka: 

Sulata murotaikinapohja ohjeiden mukaan mutta jätä silti hieman kovaksi, sillä se on helpompi käsitellä eikä jää kiinni alustaan.

Kauli taikina ohueksi niin että jää ainakin 2-3 cm vuoan koon yli.

Voitele piirakkavuoka ja aseta päälle taikina.

Muotoile taikina sormilla kunnolla pohjaan ja reunoihin.

Tee pohjaan reikiä haarukalla.

Paista pannulla pekonisuikaleet rapeaksi. Halutaessa voit maustaa myös valkosipulilla.
valuta ylimääränen rasva pois.

Sekoita kulhossa kananmunat, kerma, suola, pippuri ja persilja.

Siirrä kypsät pekonin murotaikinan päälle tasaisesti.


Ripottele osa juustosta pekonien päälle.

Kaada kananmuna/kermaseos päälle ja tasota.

Lisää sekaan loput juustoista.

Ripottele pinnalle parmesaania ja mustapippuria.

Painele murotaikina reunoista noin 1 cm pinnasta.

Paista uunissa 180 astetta noin tunnin verran. 

Piirakka paisuu mukavasti ja pinta muuttuu rapean kullanväriseksi.

Tarjoile salaatin kanssa! :P