Pistaasikakkua nam!! :) Tämä on minun vanha luottoresepti joka onnistuu 100 % joka kerta! :) Mehevä, kostea ja tuhti pistaasikakkupohja pitää sisällään runsaasti pistaasirouhetta ja kaiken lisäksi on helppo ja nopea valmistaa. Tummasuklaa toimii täytteenä sekä kuorrutuksena. Reunoille vähän paksua pistaasirouhetta niin herkku on valmis! :)
Kakkupohja:
3 isoa kananmunaa
300 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
230 g jauhoja
100 g pieneksi rouhittua pistaasia
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
1,5 dl öljyä (esim. rypsiöljyä)
Täyte ja kuorrutus:
3 dl kuohikermaa
300 g tummaa leivontasuklaata
Nokare voita
Isoa pistaasirouhetta
24 cm kakkuvuoka:
Vatkaa kananmunat sokerin ja vaniljasokerin kanssa vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kulhossa jauhot, pistaasirouhe je leivinjauhe keskenään.
Lisää jauhosekoitus kananmunavaahtoon vähän kerralla ja sekottaen.
Lisää siinä välissä vuorotellen maidon ja öljyn.
Vatkaa takaiseksi taikinaksi.
Voitele kakkuvuoka vaikkapa vuokasprayllä.
Siirrä taikina kakkuvuokaan ja taputtele muutaman kerran tasoa vasten niin että ilmakuplat häviää.
Paista kakku uunissa 160 astetta noin 60 minuuttia.
Kokeile hammastikulla kypsyys.
Ota kakku pois uunista ja anna jäähtyä kunnolla.
Valmista täyte.
Palottele suklaa ja sulata hauteella.
Lämmitä pienessä kattilassa kuohukerma. Älä kuitenkaan päästä sitä kiehumispisteeseen.
Kaada sulatettu suklaa vispilällä sekottaen kermaan.
Kun seos on tasainen ja kiiltävä lisää voi nokare ja sekoita uudestaan.
Jätä suklaa kattilaan, älä siis siirrä sitä kulhoon.
Kattilan lämpö auttaa pitäämään suklaakuorrutteen sulana.
Leikkaa kakku kolmeen osaan.
Täytä kakun kerrokset suklaatäytteellä. Varmista kuitenkin että sitä jää tarpeeksi jäljelle kuorrutukseen.
Kasaa kakku loppuun asti.
Jos suklaa alkaa jähmettymään, lämmitä sitä hieman todella hellällä lämmöllä lieden päällä.
Kaada loput suklaasta kakun päälle niin että valuu kauniisti ja peittää kaikki reunat kunnolla.
Koristele kakun reunat paksulla pistaasirouheella.
Kommentit
Lähetä kommentti