Ricotta on todellinen yleinen raaka-aine keittiössä. Se antaa ruokaan makua, täyteläisyyttä ja monesti korvaa täysin lihan. Samalla se on hyvin täyttävä ja ruokaisia. Taipuu moneen reseptiin.
Tämä annos koostuu ricottapullista joka on upotettu yksinkertaiseen tomaattikastikkeeseen.
Makua ja raikkautta antaa tuore basilika.
Osta kunnon kovakuorinen leipä ja kasta palaset kastikkeeseen ja nauti täysin lihattomasta annoksesta! :)
Voit myös nauttia ricottapullista sellaisenaan ilman tomaattikastiketta! :)
Ricottapulliin:
250g ricottajuustoa
4 siivua paahtoleipää
1/2 dl maitoa
3 rkl raastettua parmesaania
2 kananmunaa
Tuoretta basilikaa hienonnettuna
Suolaa
Pippuria
Tomaattikastike:
1 tlk Mutti tomaattimurskaa
1 valkosipulikynsi
Tuoretta basilikaa
2 rkl oliiviöljyä
Suolaa
4 annosta:
Kasta paahtoleipä maidossa ja purista pois ylimääräinen neste.
Siirrä leipä kulhoon.
Lisää kulhoon kaikki ricottapullien ainekset ja sekoita, purista käsillä tasaiseksi tahnaksi.
Se saa olla pehmeä mutta ei liikaa. Jos tuntuu että seos on aivan liian
Öljyää pikkasen kädet ja pyöritä pieniä pullia.
Aseta pullat uunipellille uunipaperin päälle.
Paista pullat uunissa 200 astetta noin 20 minuuttia kunnes ovat hieman kuivunut ja saanut kauniin värin.
Sillä aikaa voi valmistaa kastikkeen.
Kaada tomaattimurska suoraan isolle pannulle valkosipulikynnen kanssa.
Mausta suolalla ja anna kastikkeen kuplia noin 10 min miedolla lämmöllä.
Lisää paljon basilikanlehtiä ja oliiviöljyä.
Sekoita kaikki.
Lisää valmiit ricottapullat suoraan pannulle ja sekoita kunnolla.
Tarjoile ricottapullat lämpöisenä ja nauti tuoreen leivän kanssa! :)
Kasta leipä palaset kastikkeeseen! Nami!
Kommentit
Lähetä kommentti