TONNIKALAPULLAT


Tonnikalasta, feta-juustosta ja persiljasta syntyy todella maukkaita "lihapullia". Nopea ja takuuvarma resepti, nämä pallerot tuovat vähän vaihtelua arkipöytään. Tarjoile maukkaan kikherne-feta salaatin kanssa niin saat tuulahduksen Välimereä kotiin :) 



Tonnikalapallerot: 

3 tlk tonnikalaa öljyssä
1 sipuli
4 siivua paahtoleipää
Noin 1/2 dl maitoa
1 kananmuna
70g fetajuustoa
Tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
Tuoretta persiljaa hienonnettuna
Korppujauhoja
Suolaa
Mustapippuria

Kikherne-fetasalaatti:

1 tkl kikherneitä suolaliemessä
1 punasipuli
1 kevätsipuli
1 suippopaprika
Loput fetajuustosta (noin 130 g )
Ruohosipulia hienonnettuna
Persiljaa hienonnettuna
Mustapippuri

4 annosta: 

Valuta oikein kunnolla tonnikala öljystä siivilän läpi.
Siirrä kulhoon.
Hienonna sipuli ja lisää kulhoon yrttien ja mausteiden kanssa.
Kasta paahtoleipä maitoon, purista ylimääräinen pois ja lisää kulhoon.
Lisää myös kananmuna.
Sekoita kaikki oikein kunnolla ja työskentele käsillä tasaiseksi mössöksi. 


Muodostele käsillä sitten pieniä pullia.
Käännä ne korppujauhoissa ja paista pannulla runsaalla öljyllä kauniin väriseksi noin 10 minuuttia sillöin tällöin kääntäen.
Varo ettet polta tonnikalapullia pohjaan.

Kikherne salaatin voi valmistaa ihan ekana ja laittaa jääkaappiin odottamaan.
Valuta kikherneet kunnolla.
Siirrä kulhoon.
Palottele pieneksi paloiksi kaikki loput aineksista ja lisää kulhoon kikherneiden kanssa.
Sekoita oikein kunnolla.
Lisää lopuksi feta ja sekoita taas. 

Tarjoile tonnikalapullat salaatin päällä lämpöisenä! :)