SAVUTOFURAMEN


Perinteiseen ramen keittoihin liemen valmistus vie monta tuntia mutta lienee selvä että ei aina löydy aikaa siihen. Pikaliemi kuitenkin valmistuu noin 20 minuutissa ilman että maussa pihistellään, näin saat 30 minuutissa oikein näyttävän ja maistuvan ramenin! :) 
Tässä versiossa joka on täysin vegaaninen jos jättää kananmunan pois, makua antaa Jalotofun kylmäsavutofu, savusuola ja ihanat shiitakesienet.
Itse rakastan käyttää limeä limeen mutta ensi kerralla ajon koittaa jotain muuta joten jääkää kuulolle :) 




Liemeen:

1 sipuli
2 valkosipulikynsiä
5 cm tuoretta inkivääriä raastetuna
0,5 dl riisiviinietikkaa
3 rkl tummaa soijakastiketta
1 l valmista kasvislientä
5 dl shiitakesienivettä
1 limen mehu
1 tl chiliä rouhittuna
Öljyä
Savusuolaa

Lisäksi:

200g riisinuudeleita
200g kylmäsavutofua (Jalotofu)
Lehtikaalia (5 lehteä)
2 kananmunaa (löysä sisältä)
Kourallinen shiitake-sieniä
Parsakaali silmusalaattia
Tuoretta korianteria
Mustia seesaminsiemiä
Chilirouhittuna

4 annosta: 

Aloita liottamalla kuivat shiitakesienet kuumassa vedessä noin 10-15min.
Pilko pieneksi paloiksi sipuli ja valkosipuli.
Paista öljyssä wokissa tuoreen inkiväärin kanssa.
Lisää kasvisliemi, riisiviinietikka, soijakastike, suola ja chilirouhe.
Anna kiehua kovalla lämmöllä 10 min.
Kun sienet ovat pehmeitä lisää veteineen liemeen sekaan ja anna taas kiehua 10 min.
Lisää lehtikaali.
Kun lehtikaali on pehmeä lisää limen mehu.

Sillä aika kun liemi kiehuu palottele tofu, joko suikaleeksi tai kuutioiksi ja paista pannulla kullanruskeaksi. Mausta chilirouheella.

Keitä nuudelit ohjeiden mukaan.

Aseta nyt ruoka kulhoihin : pohjalle nuudelit, sitten liemi ja nätisti eroteltuna ympärille kiinteät osat.
Aseta puolikas kananmua jokaiseen annokseen.
Koristelle silmusalaatilla, korianterilla, chilirouheella ja mustilla seesaminsiemenillä.