SCALOPPINE AL MARSALA


Scaloppine on Italialainen "secondo" eli toinen pääruoka joka yleensä tarjoillaan pastan jälkeen. Monesti tätä syödään myös illallisena. Kyseessä on siis ohuita porsaan sisäfile tai ulkofilepihviä joka pyöritetään jauhoissa paistetaan reilusti voissa ja viinissä. Yleisin on Marsala. Tämä ruoka valmistuu lähes 10 minuutissa joten sopiii pelastusruokana kun on kiire tai vieraita tulee käymään.

800g porsaan sisäfilettä tai ulkofilettä
1 dl jauhoja 
1 valkosipulikynsi
50g voita
1 dl Marsala
1 rkl Balsamico-etikkaa
3 dl kylmää vettä
Suolaa
Mustapippuria
-
Ruohosipulia hienonnettuna 

4 annosta: 

Leikkaa possunpihvit ohueksi.
Taputa vielä voimakkaasti lihanuijalla.
Sekoita lautaseen jauhot ja suola keskenään.
Pyöritä huolellisesti pihvit jauhoissa.
Sulata pannulla voi ja lisää valkosipulikynsi.


Paista pihvit muutaman minuutin kunnes ovat kypsiä.
Lisää pannuun Marsala ja anna hetken kuplia.
Lisää sitten vesi johon on sulatettu 1 tl jauhoja.
Lisää Balsamico, suola ja pippuri.
Anna kiehua noin 5 minuuttia kunnes kastike muuttuu paksuksi.
Koristele ruohosipulilla. 
Tarjoile heti! :)