BATAATTIKEITTO


Ihana kermainen ja lämpöinen bataattikeitto on tämänn kauden pakollinen herkku. 
Ugolinon ansiosta peruskeitto muuttuu hieman tuliseksi ja pureskeltavaksi, sillä se on maustettu cayennepippurilla, krutongeilla ja rapealla pekonilla. Vaiheita on monta mutta todellisuudessa tämä ruoka on nopeasti valmis! Kokeilemisen arvoinen! 



Keitton:

1 kg bataattia
1 sipuli
1 valkosipulikynsi
2 dl ruokakermaa
1 tl cayennepippuria
Tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
Tuoretta persiljaa hienonnettuna

Krutongit:

8 siivua täysjyvä paahtoleipää
Ripaus jauhettua valkosipulia
Ripaus Cayennepippuria
Ripaus kuivattua oreganoa
Suolaa

Lisäksi: 

8 siivua pekonia
4 rkl turkkilaista jogurttia
Seemasiemeniä
Erilaisia ituja

4 annosta: 

Valmista ekana krutongit.
Palottele paahtoleipä pieneksi kuutioksi.
Siirrä pellille uunipaperin päälle ja mausta cayennepippurilla, valkosipulillam oreganolla ja suolalla.
Paista uunissa 200 astetta kunnes ovat saanut väriä ja ovat rapeita.
Noin 15 minuuttia. 

Kuori, putsaa ja paloittele bataatit.
Kuori sipuli ja valkosipuli.
Keitä kaikki kattilassa 1 l vedellä oikein pehmeäksi.
Mausta cayennepippurilla, suolalla ja pippurilla.
Survo sauvasekottimella kaikki hienoksi soseeksi.
Lisää ruokakerma ja jatka keittämistä vielä 5 minuuttia. 
Varo kun siirrät soseen takasin hellan päälle. Se alkaa heti kiehumaan ja paksut kuumat kuplat roiskivat pitkin.
Lisää yrtit ja ripaus vielä cayennepippuria. Sekoita kunnolla.

Sillä aikaa kun bataatit kiehuu paista pekonisiivut uunissa. Tulevat todella rapeaat.
Hiero siivuihin vähän cayennepippuria.

Kun kaikki on valmista voit annostella keitto kulhoihin.

Laita saman verran keittoa jokaiseen kulhoon ja 1 rkl turkkilaista jogurttia.
Aseta päälle muutama krutonki.
Murenna pekoni ja ripottele pinnalle. Jätä kuitenkin joku isompi pala koristeluun.
Ripottele vielä seesamsiemeniä ja ituja!
Valmis!