Yksi tunnetuista ja suosituimmista englantilaista katuruokaa, Fish and Chips valmistuu hyvin vaivattomasti ja nopeasti myös kotona! Salaisuus on kuohuva panerointi joka muuttuu ihanan rapeaksi jättämällä kalan ihanan valkoiseksi ja pehmeäksi. Tarjoile näitä kalapaloja maustettujen perunoiden kanssa ja vähän valkosipuli-majoneesia! Kokeilemisen arvoinen!
Kalaan:
800g turskan tuoretta filettä
3 dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
2,5 dl vaaleaa olutta tai 2,5dl jääkylmää Vichyä
Valkopippuria
Mustapippuria
Suolaa
-
3-4 dl rypsiöljyä paistamiseen
Perunoihin:
8 kiinteää perunaa
Mausteita mielen mukaan (itse käytin piri-piri sekoitusta)
Öljyä
Suolaa
Mustapippuria
4 annosta:
Aloitetaan potuista.
Putsaa ja kuori potut. Leikkaa lohkoja.
Mausta öljyllä, suolalla, pippurilla ja muilla mausteilla mielesi mukaan.
Paista uunissa 200 asteessa noin 30 min.
Putsaa kala tarvittaessa.
Sekoita kulhoon jauho, leivinjauhe ja mausteet.
Lisää olut tai Vichy ja sekoita vispilällä tasaiseksi taikinaksi.
Seos pitää olla paksumpaa kuin lettutaikinaa.
Pidä huoli että olut/Vichy on jääkylmää.
Upota kalapalat taikinaan.
Lämmitä öljy pannulla 175 astetta ja paista kalapalat noin 5 minuuttia, sillöin tällöin käänelleen.
Laita kalapalat odottamaan talouspaperin päälle niin ylimääräinen öljy imeytyy pois.
Käytä kotitekoista konstia ja tee annospussukat kahvin suodantinpaperilla.
Aseta suodatinpussin sisälle pottuja ja muutama kalapala.
Laita päälle vähän valkosipulimajoneesia :P
Siinä teille vkl mättöä!
Kommentit
Lähetä kommentti