SYKSYN KANTTARELLIPIIRAKKA


Tuoreita kanttarelleja vielä riittää jääkaapissa niin pitää keksiä kaikkea mahdollista hyvää niistä!! Tällä kertaa leivoin sitten maukkaan piirakan. Pohjaan käytin luomu täysjyvä spelttijauhoa suoraan Malmgårdin tilasta ja täytteeseen speckiä tuomaan savuisuutta. Käytän tätä leikkelettä usein, sillä tykkään vahvasta mausta mutta ei makeasta. Taas vaan nam!


Pohja:

5 dl täysjyvä spelttijauhoja
150 g kylmää voita
1/2 dl kylmää vettä
Ripaus suolaa

Täyte:

2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1 l kanttarelleja
50 g speckiä
100 g pippurista tuorejuustoa
Tuoretta tinjamia
Tuoretta persiljaa
Ripaus valkopippuria
Mustapippuria rouheena
Suolaa

6 annosta:

Leikkaa speck pieneksi ohueksi suikaleksi ja paista kanttarellien kanssa pannulla 1/2 tl oliiviöljyllä ja suolalla kuunes liha on rapea ja kanttarellit kypsiä.

Laita spelttijauho kulhoon.
Lisää kylmä voi ja sekoita muruksi sormien päällä. Lisää vesi ja työskentele taikina nopeasti sileäksi palloksi.



Voitele ja jauhoile piirakkavuoka.

Aseta taikina kauniisti ja tasaiseksi reunoille ja pohjaan.

Tee pieniä reikiä haarukalla pohjaan.



Kaada kanttarellit ja speck täyte taikinan päälle tasaiseksi.

Sekoita kerma, kananmunat, tuorejuusto, yrtit ja mausteet ja kaada kanttarellien päälle.





Laita piirakka uuniin 200 astetta noin 45-50min.



Nauti heti salaatin kanssa!