KURPITSA-APPELSIINISUKLAA KUPPIKAKUT




Halloween lähestyy ja syksyiset leivokset tulevat pikkuhiljaa esille!
 Kaapissani löyty puolikas kurpitsa niin ajattelin että tästähän saa meheviä teemaan liittyviä muffinseja tehty. Muffinseista sitten tulikin kuppikakkuja kun pursotin päälle appelsiinisi-suklaakreemiä. Aivan herkullinen kombo! 
Kuorrutuksesta piti tulla musta mutta väri loppu kesken niin eipä sitten tullutkaan tummia. Eipä se menoa haitannut kuitenkaan! 

1/2 myskikurpitsa
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
2,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl öljyä
Ripaus muskottipähkinää
1 tl kanelia
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 appelsiinin mehu ja kuori
0,5 dl kaakaota
1 dl tomusokeria
Mustaa geeliväriä

12 kuppikakkua:

Raasta kurpitsa.
Ota siemenet talteen. Putsaa ja paahda uunissa tippa öljyllä ja suolalla.
Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi kananmuna ja sokeri.
Lisää kurpitsa ja vatkaa tasaiseksi massaksi.
Sekoita kuivaat aineet keskenään.
Lisää siivilöity jauho vaahtoon ja vatkaa tasaiseksi lisäämällä pikkuhiljaa öljy.
Annosta muffinvuokiin noin 3/4 pinnalta.
Paista uunissa 180 asteessa noin 40 min.

Anna jäähtyä.

Sekoita kulhossa keskenään tuorejuusto, tomusokeri, kaakao, noin 3 rkl appelsiini mehua ja osa kuoresta.
Lisää väri ja vatkaa kunnes on kiiltävä ja sileä kreemi. Siirrä pursotuspussiin.

Kasta muffinsit appelsiinimehulla. Pursota kreemi ruusumuotoseksi muffinsien päälle.

Koristele appelsiininkuorella ja paahdetulla siemenillä.



Kommentit