UGOLINON LASKIAISPULLAT



Herkkullisia suomalaisia perinteisiä Laskiaispullia!! Mantelimassa tai hillo toimii täytteenä jossa vielä välissä reilusti kermavaahtoa..nam!! Nyt haluaisin kuitenkin tuoda vähän lisää makua ja väriä pöytään niin valmistin osan pullista suklaan makuisina ja lisäsin mansikan makuista tomusokeria joka antaa jauniin pinkin värin vaahtoon! 

2,5dl täysmaitoa
25g tuoretta hiivaa
7,5dl jauhoja
1 kananmuna
1tl suolaa
1dl sokeria
2tl kardemummaa
75g pehmeetä voita

1 kananmuna voiteluun

Mansikkahilloa
Mantelimassaa
Kermavaahtoa
Tomusokeria
Mantelilastuja

10-15 pullaa:

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sulata siihen hiiva. Lisää kananmuna, kardemumma, suola ja sokeri.
Lisää siivilöity jauho ja pehmeä voi vatkaen. Vaivaa lopuksi käsin niin että taikina ei jää sormiin kiinni.

Kohota taikina kaksinkertaiseksi, peitettynä lämpimässä paikassa.
Kun taikina on valmis vaivaa käsillä hetken ja tee iso pitkä pötkö.
Leikkää pikku palasia ja pyöritä pullaksi.
Anna ne hetken vielä kohota ja voitele kananmunalla.
Paista uunissa 225 astetta noin 10-15min uunista riippuen.

Anna pullat jäähtyä ja ku ne ovat hyvin kylmät leikkaa hatut pois ja laita ne sivuun.

Kaiva pullasta pieni osa taikinasta ja sekoita se mantelimassaan (mantelipullat) tai täytä pullat hillolla (hillopullat).
Täytä pullat mantelimassalla tai hillolla ja kunnon määrällä kermavaahdolla.
Laita pullan hattu takasin kermavaahdon päälle nätisti ja koristele mantelilastuilla tai tomusokerilla.

Suklaapulliin:

Lisää jauhoihin 1rkl kaakaota ennenkuin lisäät maitoseokseen.

PS: Lisää kun vatkaat kermavaahtoa mansikan makuista pinkkiä tomusokeria.