PÄÄSIÄISTIPU SITRUUNAKAKKU

Pääsiäisenä pitää aina leipoa jotain tosi pirteää!! Pääsiäisruohosta ja tipuista tuli mieleen kakku niin toteutin sokerimassalla tän ajatuksen. :D Kaiken kruunaa raikas limoncellokreemi.


Pohjaan:

4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoa
1/2 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 sitruunan raastettu kuori
Limoncello mehu:
1 dl vettä
3 rkl limoncelloa
1 rkl sokeria
1 sitruuna
Täytekreemi:
2,5 dl täysmaitoa

0,5 dl kuohukermaa
4 rkl limoncelloa
2 kananmunan keltuaista
75 g  sokeria
25g maizena
1 sitruunan raastettu kuori
Koristeluun:
Sokerimassaa
Elintarvikevärejä ( keltainen, vihreä, persikka)
24 cm kakkuvuoka:

Pohjaan
Vatkaa vaaleaksi vaahdoksi kananmunat ja sokeri kunnes seos muuttuu hyvin kuohkeaksi ja paisunut lähes tuplasti. Sekoita kulhossa jauho, perunajauho ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot ja lisää vaahtoon kuoren kanssa vatkaen. Voitele kakkuvuoka ja kaada seos varovasti. Paista uunissa 180 astetta 20 min. Jäähdytä pohja oikein kunnolla
Limoncello mehu:
Kiehauta kattilassa vesi, sokeri ja sitruunan kuori ja mehu. Lisää lopussa limoncello. Anna jäähtyä kunnolla.
Täytekreemiin:
Lämmitä maito ja kerma miedolla lämmöllä. Lisää sitruunankuori ja anna hautua hetken Vatkaa kuohkeaksi keltuaiset, sokeri, limoncello ja sitruunanmehu. Lisää seokseen maizenaa aina vatkaen. Lisää lämpöä ja kaada kananmunakreemi maitoon. Sekoita kunnes kreemi paksuntuu.
Jäähdytä kulhossa huomenlämmössä. Peitä astia kelmulla.

Asettelu:
Leikkaa kakku kahteen osaan. Ripottele lusikalla kakku levyjen päälle limoncello mehua. Laita kreemi pursoituspussiin ja pursoita kakuntäyte alimmaiseen levyyn. Siirrä ylempi kakkulevy kreemin päälle ja paina pikkasen. Päällystä kakku oikein ouhesti kreemillä.
Värjää iso osa sokerimassasta pastellin vihreäksi tai keltaiseksi. Kauli sokerimassa ohueksi ja päällystä kakku. Värjää toinen osa massasta persikaksi ja keltaiseksi ja muotoillaan pieniä persikankukkia ja tipuja. Liimataan ne kakkuun tippa vedellä. ( Katso Sokerimassa )


Kommentit