TIRAMISÚ






Silloin kuin Italiassa tuodaan pöytään Tiramisú on juhlapäivä!  Ja niinhän se tänään on!  So-Up on lähtenyt nyt maailmalle ja tämän kunniaksi nostetaan maljaa ja syödään pieni Tiramisú pala (tai iso) :P
Tiramisú tarkoittaa Italiaksi "Nosta minut ylös" eli "piristä minua". 
Kunnon potkua tähän jälkiruoakaan antavat kahvissa ja marsalassa tai cognacissa kastettu savoiardi keksit ja ihanan pehmeä mascarpone kreemi! Helppo ja nopea jälkiruoka! 
Italialainen rakastettu herkku!!!

1 paketti savoiardi keksejä
-
3 kananmunaa
250g mascarpone juustoa
3 rkl sokeria
3-5 rkl Marsala tai Cognac:ia
Kupillinen vahvaa kahvia (espressoa mielummin)
-
Kaakaojauhetta viimestelyyn

4-6 annosta:
Erota kananmunan valkuaiset ja keltuaiset.
Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa hienoksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon aina vatkaen mascarpone juusto ja Marsala tai Cognac.
Vatkaa kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää hyvin varovasti mascarpone kreemiin sekoittamalla hitaasti alas/ylös tyylillä.
Lopputulos pitäisi olla hyvin ilmava ja tuoksuva vaahto.
Kasta savoiardi keksit kahvi/cognac (1rkl) sekoitukseen ja asettele tarjoilukulhoon tai vuokaan (noin 5cm korkea).
Peitä pohja kekseillä, kaada osa kreemistä päälle ja tasoita. Tee sitten näin uudelleen.
Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 2h tai mielummin yön yli.
Ripottele päälle kaakaojauhetta ennen tarjoilua. Nam!