HERKULLINEN LIHAMUREKE PERSILJA-CHILI PERUNOILLA





Yksi lapsuuden muisto on täytetty mureke jossa sisällä kananmunaa.
Äippä joskus teki tätä ja voi että oli hyvää. Minun piti aina saada palanen jossa eniten kananmunaa.
En ole ikinä pidännyt perus tylsästä murekkeesta mutta aina kun joku täyte löytyy niin ateria muuttuu heti paljon kiinnostavampi.
Tuunasin pikkuisen äidin reseptia nykyäikaan ja oman maun mukaan lisäämällä vähän valkosipulia, juustoa, chiliä ja pekonia.
Lisäksi mureke paistuu maistuvassa yrttiperunapedillä.
Tarjoile tätä erikoisena päivänä tai vaan herkulliseen illalliseen! :)
Sopii myös evääksi töihin!
Mureke:

800g naudanjauhelihaa
1/2 sipuli
2 kananmunaa
6 pekonisiivua
4 isoa juustoviipaletta
1/2tl valkosipulijauhetta
1/2 tl rosmariiniä
Tuoretta persiljaa hienonnettuna
1/2 tl rouhittua chiliä
Suolaa
Mustapippuria

Perunat:

3-4 kiinteää perunaa
Tuoretta persiljaa hienonnettuna
1/2  tl rouhittua chiliä
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustaippuria

Keitä kananmunat.
Pilko sipuli hyvin pieneksi paloiksi.
Sekoita kulhossa jauheliha, sipuli, valkosipulijauhe, persilja, rosmariini, chili, suola ja pippuri.
Kasaa iso lihapulla massasta ja aseta se työlevylle.
Painele auki lihamassa kunnolla käsillä keskeltä ja asettele pohjaan 2 juustosiivua.
Asettele sen päälle vielä yksi pekonisiivu.
Kääri kananmunat pekoniin ja asettele päälle.
Lisää vielä pekonisiivu ja juustot. P
aina käsillä jauhelihamassa hyvin tiivisti kiinni, painamalla kovaa.
Ripottele vähän jauhoja päälle niin tulee kaunis pinta.

Asettele lihamureke paistopussiin.


Putsaa ja pilko perunat.
Siirrä kulhoon ja mausta öljyllä, persiljalla, chilillä, suolalla ja pippurilla.
Asettele paistopussiin murekkeen ympärille.

Sulje pussi ja paista uunissa 170 astetta noin tunti.
Mureke on valmis kun pinta on kauniiin ruskean värinen.

Nauti lämpimänä!






Kommentit