ITALIALAINEN HERNE-PASTAKEITTO


Tuoreilla herneillä saa vaikka mitä ihania ruokia kuten pyreitä ja keittoja! 
Tämä on perinteinen Italialialainen hernekeitto jossa ainoastaan herneitä, tomaatteja ja pikkasen pastaa. Kaikki aineet on ehdottomasti tuoreita.  
Valmistukseen menee pieni hetki mutta makeassa maussa ei pihistellä.
Lisäksi on hyvin kevyt ja täyttävä! Kokeile! :)

200g herneitä
100g lyhyttä pastaa
1 sipuli
3 isoa tomaattia
Iso nippu persiljaa hienonnettuna
Suolaa 
Pippuria

4 annosta: 

Pilko sipuli ja paista kattilassa oliiviöljyssä.  
Lisää herneet ja sekoita.
Piljo tomaatti ja lisää kattilaan. 
Anna hetken muhia kannen alla ja lisää sitten 1l vettä, persiljaa, suola ja pippuri. 
Anna kiehua reilu tunti ja lisää pasta.
Jatka keittämista vielä 5min tai kunnes pasta on valmis. 

Liemen pitää olla kauniin oranssinen, paksu ja makea! 

Nauti heti lämpöisenä!