SITRUUNA ÖLJYSSÄ GRILLATTU KASVIS-KANAVARTAAT



Kesä tekee kovasti tuloa ja grilliherkut alkavat pyöriä mielessä. 
Hyvin helppo vaihtoehto perinteisille makkaroille on nämä vartaat josta löytyy kauden vihanneksia, kanaa ja tietenkin makkarapaloja. Makua antaa raikas sitruunaöljy jossa tuoreita yrttejä! 
Vartaita voi valmistaa vaikka päivä etukäteen jo ja säilyttää rasiaan. Silloin ovat valmiita grillille vaikka pic-nicille! 
Voi että mikä tuoksu!!! 

Vartaat:

1 kesäkurpitsa
1 punainen paprika
2-3 isoa herkkusientä
400g kananrintafileitä
4 isoa makkaraa (mielummin savustettuna)
Kirsikkatomaatteja
-
Puu tai metallisia varrastikkuja

Sitruunaöljy:

1 sitruuna
5 rkl oliiviöljyä
1/2 tl rouhittua chiliä
1tl oreganoa
Suolaa

4 annosta: 

Pese ja pilko kaikki vihannekset sopivan kokoiseksi.
Leikkaa myös makkarat ja kananrintafileet paloiksi.
Aseta varrastikkuihin niin että liha ja vihannekset ovat vuorotelleen paikoillaan.
Sulje vartaat kirsikkatomaateilla.

Purista kulhoon sitruunan mehu ja raasta kuori.
Lisää oregano, chili, suola ja oliiviöljy.

Grillaa vartaat kuumassa grillissä ja kasta useasti runsaalla ölyllä (käytä vaikka elintarvikesutia).

Tarjoile  raikkaan salaatin kera!

Öljy savuttaa reippaasti.