KESÄKURPITSAPIHVIT


Pihvit ja pyörykät eivät ole tehty aina lihasta. Vihanneksistakin saa oikein herkullisia ja maukkaita annoksia. Nyt kun kesä lähestyy, torit ovat täynnä ihanista ja tuoreista raaka-aineista! Pihvit valmistuvat vaivattomasti kunhan muistat valuttaa siivilällä kesäkurpitsoista ylimääräinen vesi pois. Kesäkurpitsakausi alkaa nyt! :)

2-3 iso kesäkurpitsaa
100g raastettua juustoa (mozzarellaa tai edamia)
1 kananmuna
3rkl korppujauhoja
1rkl jauhoja
Tuoretta persiljaa
Tuoretta basilikaa
Jauhettua valkosipulia
Suolaa
Pippuria
Chiliä

3rkl korppujauhoja

8 pihviä:

Raaska ohueksi kesäkurpitsat.
Siirrä ne isoon siivilään suolan kanssa ja anna lepää noin 30min painon alla niin että nesteet valuvat pois.
Purista kesäkurpitsat vielä käsin ja siirrä ne kulhoon, juustoraasteen, kananmunan, persiljan, basilikan, valkosipulin , chilin, suolan ja pippurin kanssa.
Lisää vielä jauhot ja korppujauhot.
Sekoita kunnolla kaikki käsillä ja muotoile pihvejä. Jos taikina tuntuu liaan löysältä lisää korppujauhoja.
Sekoita lautasessa korppujauhoa ja suolaa ja paneroi vielä pihvit.
Paista pihvit reilulla siemenöljyllä pannulla muutaman minuutin kunnes ovat hieman rapeita ja ruskeita.
Tarjoile heti tai kylmänä!