VELLUTATA DI ZUCCHINE - SAMETTINEN KESÄKURPITSASOSEKEITTO


Raikas ja terveellinen kesäkurpitsasosekeitto. Sopii hyvin pääruoaksi tai alkupalaksi! Nam! Terveellinen ja oikein nopea valmistaa! Täysin gluteniton ja vegaani. Kruunaa annos vaikka parmesaanilastuilla tai grillatun leivän kanssa!

2-3 isoa kesäkurpitsaa
1 sipuli
1 iso peruna tai 2 pientä
Nippu tuoretta basilikaa
Muutama mintun lehteä
Suolaa
Pippuria

4 annosta:

Pilko sipuli ja paista se oliiviöljyssä kattilassa.
Pilko kesäkurpitsa ja lisää kattilaan, lisää basilika ja minttu.
Putsaa perunat, leikkaa paloisksi ja lisää kattilaan.
Kypsennä hetken ja lisää sitten 1l vettä, suolaa ja pippuria.
Anna kiehua noin 30min, kunnes vesi on osittain imeytynyt.
Ota kattila pois liedestä ja sekoita sauvasekoittimella muutaman minuutti.
Keitosta pitää tulla kermaiseksi ja pehmeäksi. Sileä, ilman paloja.
Tarjoile heti basilikan lehtien kanssa ja paahdettu leivän kera!