KANAKIUSAUS



Helppo ja edullinen arkiruoka kaikille perheen jäsenille, pienille ja isoille!
Kanakiusaus on täyttävä suomalainen perinteinen ruoka joka sisältää perunaa, kanaa ja paljon kermaa.
Valmistuu vaivattomasti uunissa.
Tee iso annos ja syö vaikka pari päivää. Sopii hyvin evääksi myös töihin.

1kg perunaa
500g kananrintaa tai suikaleita
4dl ruokakermaa
1 iso sipuli
Ripaus muskottipähkinää
Persiljaa
Suolaa
Mustapippuria

Nokare voita

Parmesaania pinnalle

4 annosta:

Viipaloi peruna oikein ohueksi ja leikkaa pitkulaisia paloja.
Leikkaa kana pieneksi paloiksi tai käytä kunnon kanansuikaleita ja paista pannulla nokare voilla, persiljalla, suolalla ja pippurilla.
Kaada perunasuikaleet ja kanat uunivuokaan ja sekoita kaikki kunnolla.
Kaada lisäksi päälle ruokakerma, muskottipähkinä, suola ja pippuri ja sekoita taas kunnolla.
Ripottele päälle parmesaania, niin antaa lisää makua ja rapean pinnan.

Paista uunissa 200 astetta reilun tunnin tai 1,5h. Pinnan pitää olla kaunis ruskea ja hieman rapea.

Herkuttele lämpimällä leivällä jossa voita!