KAALILAATIKKO



Kaalilaatikko on hyvin suosittu ja yleinen arkiruoka Suomessa josta pidän itsekin. Ainoa asia mikä saa mut ihmettelemään on valmistustapa. Jotkut keittää riisit, kaalit ja lihat erikeen ja sit laittaa uuniin. Minusta se on turhaa työtä joka jopa pilaa ruoan todellisen maun sillä kaikki nesteet jäävät pannulle. Minun tapa valmistaa tätä on simppeli. Riisit keitetään erikseen ja kaalin palaset ja liha yhdessä, niin että maku pääsee kunnolla imeytymään! 

1 keräkaali (ei kovin iso)
500g jauhelihaa
1 sipuli
2dl riisiä
1 valkosipulikynsi
0,5dl siirappia
Valkopippuria
Mustapippuria
Suolaa

4-6 annosta: 


Laita kattilaan riisin kiehumaan.

Leikkaa sillä aikaa kaali hyvin pieneksi paloiksi.

Pilko sipuli.

Paista sipuli ja valkosipuli öljyssä kunnes ovat kultaisen värisiä. Lisää sit jauheliha, suola ja pippuri.
Paista hetken kunnes on liha on kypsä.
Ota valkosipuli pois.
Lisää sekaan kaali ja kauhallinen vettä. Paista noin 5min kunnes kaali pehmenee.
Siirrä liha-kaali sekoitus ja valmis riisi uunivuokaan (parempi olisi kannellinen lasivuoka).
Mausta vielä siirapilla, suolalla, valkopippurilla ja mustapippurilla.
Sekoita kaikki kunnolla ja laita uuniin paistumaan 180 astetta noin 1h kunnes pinta on kaunis ruskea.
Varo ettei laatikko kuivu liikaa!