NALLEKAKKU



Pirteä ja söpö vaihtoehto perinteiseen tiikerikakkuun! 
Resepti on aina sama, mutta muodot vaihtuu. 
Minä käytin tähän kakkuun puolet annoksista, sillä olemme kotona vain 2, mutta jos on iso perhe tai mieli tekee perinteistä muotoa niin suosittelen koko taikinaa! 
Iloitse söpöllä nallekakulla!!

250g pehmeää voita
4 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1tl vanilliinisokeria
1/2dl maitoa
2rkl kaakaota
4 kananmunaa
1tl leivinjauhetta
-
1rkl tomusokeria
Tippa vettä tai mehua

Nallen muotoinen kakkuvuoka tai perinteinen 26 vuoka: 

Vaahdota voi kulhossa.
Vaatkaa kuohkeaksi vaahdoksi kananmunat, vanilliinisokeri ja sokeri toisessa kulhossa.
Lisää siivilöity vehnäjauho ja leivinjauho munavaahtoon.
Sekoita kunnolla ja lisää sitten voivaahto.
Sekoita lisää ja jaa taikina kahteen osaan.
Lisää yhteen osaan kaakao ja sekoita.
Voitele tarvittaessa nallevuoka (minä käytän silikoonivuokaa niin vaan jos olette epävarmoja voitelkaa pinta).
Täytä kuono, tassut, korvat ja masu suklaa taikinalla.
Täytä loput vaalealla taikinalla tasaisesti.
Paista uunissa 175 astetta noin 50-60 minuuttia. Jos puolitat annoksia niin paista 175 astetta noin 25-30 minuuttia! Kokeile aina hammastikulla onko kakku jo kypsä (kun se tulee taikinasta ulos ilman mömmöjä).

Anna jäähtyä kunnolla ja korosta nallen ilmeet ja tassut sokerikuorrutteella, eli 1 rkl tomusokeria ja tippa vettä tai mehua!

Koristele ja syö! ^__^