KIKHERNESOSEKEITTO


Helppo ja hyvin maukas kikhernesosekeitto!! Turhaa edes mainita kuinka terveellisiä nämä pikkuiset pallerot ovat! Rapeutta ja potkua antaa murustettu pekoni! Jos olet vegaani, jätä pekoni pois.

200g kuivia kikherneitä tai 2 purkkia suolaliemessä olevia kikherneitä
1 sipuli
1/2tl tomaattipyreetä
Tuoretta rosmariiniä
Tinjamia
Oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria

4 siivua pekonia tai ilmakuivattukinkkua

4:lle

Jos kaytät kuivia kikherneitä laita ne veteen edellisenä iltana.

Pilko sipuli ja paista kattilassa oliiviöljyssä.
Lisää kikherneet, tinjami, rosmariini, suola ja pippuri.
Lisää sitten 1l vettä ja tomaattipyree.
Keitä noin 30-40min.
Paista sillä aikaa pilkottu pekoni tai ilmakuivattu kinkku pannulla rapeaksi.
Survo keitto sauvasekottimella muutama minuutti niin että tulee kermainen ja pehmeä kreemi.
Mausta vielä yrteillä ja oliiviöljyllä.

Tarjoile heti pekonin tai kinkkurouheen kanssa!

Kommentit