PALSTERNAKKALAATIKKO



Erittäin mausteinen ja raikas palsternakkalaatikko. Vähän vaihtelua joulupöytään!!
Annokset ovat isoja, puolita jos tarvitset vähemmän!

1 kg palsternakkoja
1/2 l vettä
2 dl kuohukermaa
1 kananmuna
1/2 siirappia
Inkivääriä
Muskottipähkinää
Valkopippuria
Suolaa

10:lle

Putsaa ja pilko palsternakat. Keitä hyvin pehmeäksi suolavedessä.
Survo juurekset.
Lisää kuohukerma, kananmuna, siirappi ja mausteet.
Sekoita kunnolla.
Kaada voideltuun vuokaan, ripottele korppujauhoja ja muotoile pieniä aaltoja pinnalle lusikalla.
Peitä vuoka foliolla.
Paista uunissa 200 astetta noin tunti. Ota folio pois viimeiset 30 min.!

Voit valmistaa laatikon myös etukäteen ja lämmittää se uunissa lisäämällä muutaman pienen voinokaren pinnalle.