ITALIALAINEN LINSSIKEITTO


Helppo ja nopea linssikeitto Italialaiseen tapaan! 
Tämäkin kuuluu lapsuuden herkkuihin, kuin vahnemmat talvella kokkasivat tämän annoksen lounaaksi. 
Isovanhemmilla oli tapana muussata osa linsseista ja osan jättää kokonaisena.
Itse pidän enemmän kun linssit ovat kokonaisia niin suutuntumaa löytyy enemmän eikä tosiaan keito muutu puuroksi. 
Perinne kertoo että tämä keitto voi maustaa pekonilla, joka lisätään sipulin kanssa alkuvaiheessa mutta voi jättää hyvinkin pois, niinkuin minäkin tein. 

200g lyhyttä spaghettia
400g ruskea linssi
1 sipuli
1 varsisellerin oksa
1 porkkana
Tuoretta persiljaa
Suolaa
Pippuria
-
Pekoni suikaleita (haluttaessa)

4 annosta:

Pilko pieneksi paloiksi porkkana, sipuri ja selleri ja paista kattilassa oliiviöljyllä.

Jos käytät pekoniakin, lisää kuutiot kattilaan ja kypsennä hetken.

Lisää linssit (varmista ettei ole pieniä kiviä seassa) ja paista hetken.

Lisää persilja ja sekoita.

Lisää 1 1/5l vettä, suolaa ja pippuria.

Anna kiehua reilu tunti kunnes keitto alkaa muuttua paksuksi.

Lisää pasta ja keitä tarvittava aika.

Nauti heti!