BROCCOLI-SPECK UUNIPASTA


Uunipasta Italiassa on todella yleinen juhla ja arkiruoka. 
Se mikä tässä on kivaa on että kun osaa yhdistää oikeita makuja yhteen voi saada aikaseksi uusia ja maukkaita annoksia. Lisäkis uunipasta voi toimia hävikin vähintämiseksi, sillä kaikki mitä jääkaapissa löytyy, pienen sovellun kanssa, voi muuttua upeaksi annokseksi. 
Tässä minun reseptistä löytyy speckiä, parsakaalia ja oehmeää ricottaa! Täydellinen yhdistelmä helppoon arkiruoakaan joka riittää monelle ja moneki paiväksi! :)

500g lyhyttä pastaa
500g parsakaalia
200g speck (siivuina)
1/2 sipuli
250g ricottajuustoa
2dl ruokakermaa
Suolaa
Pippuria

6 annosta:

Laita pasta kiehuvaan suolaveteen  ja kypsennä tarvittavan ajan.

Pilko pieneksi paloiksi parsakaali ja kiehauta noin 5min suolavedessä.

Pilko speck ja sipuli hyvin pieneksi paloiksi.

Sekoita kulhossa ricottajuusto, kerma, suola ja pippuri.

Valuta vesi pois pastasta ja kaada takaisin kattilaan.

Lisää parsakaali ja yksi kauhallinen sen keitinvedestä. Lisää sitten sipuli, speck ja ricottaseos.

Sekoita kunnolla ja kaada kaikki vuokaan. Ripottele päälle parmesaania. Peitä vuoka foliolla.

Paista 200 asteessa noin 15min. Ota folio pois ja gratinoi vielä toiset 15 min tai enemmän, kunnes pinta on kaunis ruskea ja osittain rapeaa.

Syö heti!