KEVÄINEN KÄÄRETORTTU




Tämä on uusi ihana ja hauska tapa leipoa kääretorttua!
Ensin pursotetaan valkuais-taikinalla leivinpaperille simppeleitä kuvia ja sitten aloitetaan oikean kääretortun leipominen.
Tässä minun rullassa olen etsinyt kevättä ja pääsiäistä, piirtämällä persikan kukkia ja täyttämällä leivoksen persikkasoseella ja kreemillä. Hyvää tuli!!

Väri taikina:

1 valkuainen


1/2 dl sokeria


3/4 dl vehnäjauhoja

25 g huoneenlämpöistä voita


punaista, vihreä, keltaista, ruskea pastaväriä


Vaalea taikina:

3/4 dl vehnäjauhoja

3/4 tl leivinjauhetta

50 g voita

3 munaa


1 1/4 dl sokeria



Täyte:

5 palaa puolikasta persikkaa mehussa (tölkki)

1rkl sokeria

0,5 dl säilykepersikan mehua

1rkl perunajauhoja
-
1 dl kuohukermaa

100g tuorejuusto

1tl vaniljasokeria

3-4 tippaa sitruunamehua

1dl tomusokeria

30x38 vuoka:

Vatkaa kananmunan valkuainen, jauho ja sokeri vaahdoksi. 
Lisää sitten huoneenlämpöinen voi. 
Vatkaa kunnon paksu kreemi. Jaa taikina niin moneen osaan kuin tarviit väriä ja värjää pastaväreillä taikinat. 
Siirrä seos pursotuspussiin tai kertakäyttöpursotuspussiin ja tee hyvin hyvin pieni aukkio. 
Piirrä kuvio leivinpaperille. 
Voit myös ottaa avuksi jonkun tulostettu kuvion. 
Pysy kuitenkin simppeleissä muodoissa.
Laita piirrustus sitten pakkaseen ja anna jäätyä kovaksi.


Valmista sitten täyte. Valuta kunnolla persikat mutta säilytä mehu. Soseuta sauvasekottimella kunnolla. Siirrä sose pieneen kattilaan ja lämmitä sokerin kanssa. Sulata perunahauho persikkamehuun ja lisää soseen. Sekoita niin pitkään että seos muuttuu napakaksi.

Vatkaa kulhossa kunnolla kuohukerma tomusokerilla. Lisää sitten pikkuhiljaa tuorejuusto, sitruuna ja vanilja.Vatkaa kuohkeaksi.

Anna kaiken jähmettyä kylmässä.

Kun kuviot ovat jäätyneet valmista vaalea taikina.

Erota valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset hienoksi ilmavaksi vaahdoksi lisäämällä vähän kerralla puolet sokereista.

Vatkaa sitten toisessa kulhossa loput sokereista keltuaisten kanssa. Lisää siivilöity jauho ja leivinjauhe. Sulata voi. Sekoita keltaiseen taikinaan valkuaisvaahto ja sekoita hyvin varovasti ettei taikina lässähtä. Lisää pikkuhiljaa voisula ja hämmennä aina varovasti kunnes taikinasta tulee paksu, vaahtoinen ja hyvin joustava. Melkein limanen :D

Kaada vaalea taikina kuvioiden päälle. Tasoita varovasti oikean kokoiseksi.

Paista uunissa 200 astetta 7 minuuttia.

Ota taikinalevy pois uunista ja kumoa heti leivinpaperille. Käännä heti taikina toisepäin niin että kuviot ovat päällä ja irrota varovasti päällimäisen leivinpaperin. Ota toinen leivinpaperi ja ripottele päälle sokeria. Aseta taas taikinalevy toistepäin niin että kuviot ota alla. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Ota leivinpaperi pois. Levitä ensin persikkasosee ja sitten kermavaahto.


Kääri rulla leivinpaperin avulla. Yritä saada tiiviin rullan mutta kuvio osiot voivat repeää ku vähän kovempaa taikinaa.

Laita rulla jääkaappiin lepäämään ainakin 1-2h.

Nauti!!!









PS. Voit käyttää ruskealle taikinalle kaakaota.