NUTELLA TÄYTEKEKSIT



Italiassa syödään joka päivä järjettömiä määriä täytekeksejä. Niitä löytyy konditoriasta tai kaupoista. Miksi ei leipoa itse?? Täyte maun mukaan ja helppo, nopea murotaikina. Ehdotan teille perinteisellä murotaikinalla tehtyjä keksejä jossa ihana nutellatäyte!

Perinteisiä vaaleita keksejä:
250g jauhoja
2 kananmunan keltuaisia
100g tomusokeria
140g kylmää voita
Sitruunan kuori raastettuna (haluttaessa)
1 tl vanilliinisokeria
Ripaus suolaa

Kahvikeksejä:
250g jauhoja
2 kananmunan keltuaisia
100g tomusokeria
140g kylmää voita
1 tl vahvaa kahvirouhetta (espresso)
1 tl vanilliinisokeria
Ripaus suolaa

Suklaakeksejä:
250g jauhoja
2 kananmunan keltuaisia
100g tomusokeria
140g kylmää voita
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vanilliinisokeria
Ripaus suolaa

Pistaasikekejä:
250g jauhoja
2 kananmunan keltuaisia
100g tomusokeria
140g kylmää voita
3 rkl pistaasipähkinärouhetta
1 tl vanilliinisokeria
Ripaus suolaa
Täyte:
Nutellaa
Noin 500g taikinamöykky (noin 20 x 20 keksiä riipuu koosta):
Vatkaa mixerissa tai yleiskoneella (murotaikina vatkaimella) siivilöyty jauho ja kylmä voi, niin että muodostuu hyvin hiekkainen taikina.
Kaada taikina työalustalle ja lisää siivilöyty tomusokeri, sitruunan kuori tai suklaajauho tai kahvirouhe tai pistaasirouhe ja keltuaiset (älä heitä pois valkuaisia, voit käyttää sitä vaikka herkullisissa marengeissa).
Vaivaa taikina hyvin sileäksi ja nopeasti, mielummin sormien päillä, niin ettei se kerkee lämpenee.
Jos taikina jää jotenkin kovaksi tai murenee liian helposti, kasta pikkaisen kädet kylmään veteen ja jatka vaivaamista.

Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin vähintään 30 min lepäämään. Kauli taikina ohueksi ja muotoile keksit täytekeksi muoteilla tai sitten vain varaa jokaiseen keksiin 2 osaa. Käytä mitä ikinä keksimuotteja tulee mieleen! 
Paista uunissa 180 astessa noin 15 min, kunnes pikkasen raunat ottavat kauniin kultaisen värin.
Anna jäähtyä hetken.

Käännä puolet kekseistä ylösalasin ja levitä niihin nutellalla. Noin puoli tl riittää ettei sit kreemi pursu ulos.
Aseta sitten päälle toinen puhdas keksi. Muista pitää keksien alaosat aina sisällä, niin että pyöreä sileä keksin osa jää ulkopuolelle.

Ripottele vaikka tomusokeria koristeluksi.