APPELSIINIKAKKU LÄKSIÄISIIN




Kaverit ovat muuttamassa Saksaan ja läksiäislahjaksi leivoin heille Saksa teemakakun. Heti tuli mieleen että mitä parempaa kuin raikas ja herkullinen appelsiinikakku jossa Saksalipun värit toimivat pohjana .Tämä oli vähän kuin yllätys, sillä ei kuorrutuksen alta värejä huomaa. Kokeilin ekaa kertaa valuvaa ganache kuorrutusta joka on nykykauden villitys ja se onnistu lähes hyvin.
Tärkeä asia kaikessa on että kakusta tykättiin ja kavereille jäi hyvä mieli siitä. :)

Pohja:

8 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl jauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
-
Pastavärejä (tässä tapauksessa keltainen, punainen ja musta)

Kostutus:

2 dl appelsiinimehua
1/2 sitruunan mehu
1tl vaniljasokeria
Haluttaessa voit lisätä 0,5dl appelsiinilikooriä mehuun ;)

Täyte:

400g appelsiinituorejuustoa
4 dl vispikermaa
1 appelsiininkuori
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Kuorrutus:

200g tummaa leivontasuklaata
2dl vispiä

3 x 20cm kakkuvuokaa:


Pohjat:

Vatkaa yleiskoneella voimakkaasti ja pitkään kananmunat ja sokeri niin että seos vaahtoutuu, vaalenee ja paisuu ainakin kaksinkertaiseksi. Sähkövatkaimellakin onnistuu jos voimat riittää.

Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää varoen aina vatkaen kananmunaseokeen. Varoo ettei taikina lässähtä.

Jaa taikina 3 eri osaan eri kulhoon. Noin 0,5l per kulho. Värjää sitten pastaväreillä jokainen taikina. Väriä saa olla kunnolla niin lopputuloskin on hyvä. Aloita vaaleammasta niin vältyt sotkusta.

Voitele ja jauhota kakkuvuoka/vuoat (jos sinulla löytyy vaikka pari samankokoista vuokaa helpottaa ja nopeuttaa työtä) ja kaada kakkutaikina siihen.
Aloita taas vaaleammasta jos käytössä on yksi vuoka.

Paista 180 astetta noin 15min folion alla ja toiset 15-20 ilman folioo. Se estää että pinta palaa ja saa liikaa väriä. Tee näin jokaiselle. Kokeile aina hammastikulla kypsyys.
Älä avaa uunia liian aikasin ja nopeasti sillä pehmeä kakkupohja lässähtää samantien.

Kun kaikki 3 kakkupohjat ovat valmiita jäähdytä ne oikein kunnolla.


Leikkaa jokaisesta kakusta noin 1cm pois niin että pinta tasoittuu kauniisti.

Täyte ja kostutus:

Valmista täytekreemi vatkaamalla vispikerma vaahdoksi ja lisäämällä siihen appelsiinituorejuusto, appelsiininkuorta ja vaniljakreemijauhe. Vatkaa napakaksi.

 Sekoita kulhossa appelsiinimehu, likööri (jos käytät), sitruunamehu ja vaniljasokeri.

Kasaaminen ja kuorrutus:



Ota avuksi taas kakkuvuoka (vaan reunat) ja vuoraa vaikka reunakalvolla.

Aseta eka kakkulevy pohjaan ja paina hieman. Kostuta mehulla sudin avulla.

Pursota tai levitä lastalla tasaisen kerroksen kreemiä.



Aseta toinen kakkulevy kreemin päälle, paina hieman, kostuta ja tee sama prosessi uudelleen.


Avaa kakkuvuoka ja poista reunakalvo. Tulos on tasainen ja puhdas kakku.

Kuorruta koko kakku tuorejuustokreemillä oikein nätisti. Käytä metallilastaa. Kasta sitä hieman vedessä niin kreemi tasottuu paremmin.

Pidä kakkua jääkappissa kun valmistat ganachen.

Ganache kuorrutus:

Murskaa paloiksi suklaa kulhossa. Lämmitä lähes kiehuvaksi vispikerma ja kaada puolet suklaan päälle. Anna levätä reilut 5 minuuttia ihan rauhassa. Älä siis sekoita.
Lisää loput kermasta ja sekoita voimakkaasti vispilällä niin että suklaa ja kerma sekoittuu kunnolla.
Anna pienen hetken jäätyä.
Aseta kakku ritilälle ja kaada suklaa kakun seskelle. Tasoita hieman lastalla ja kaada sitten lisää suklaata niin että reunoista alkaa valuumaan alas suklaatippoja.
Kun kakku on kylmä niin suklaa hyytyy nopeasti ja ei valu pohjaan asti.

Säilytä jääkaapissa ja koristele sitten mielesi mukaan ja jätä sellaisenaan, sillä se on näyttävä muutenkin.

Itse koristelin sokerimassalla. Lippu vähän epäonnistu kun oli kiire ja värit meni väärinpäin *murr* :D

Lopputulos on sienenpehmeä ja kuohkea appelsiinikakku!!



Sailyy jääkaapissa 2 pv.


Nami Nami!!!!!!
Nyt voi levätä kun kakku on syöty!
Pikku Olli Ugolinon veli <3