MINI VALKOSUKLAAMOUSSELEIVOKSET



Leivontaohjelmissa aina rakennetaan ihania kerrosleivoksia niin halusin itse kokeilla joskus jotain saman tapaista. Tuli vaan mieleen jotain tiramisún tyylistä leivosta mutta sit välähti mieleen et miksi se ei toimisi juustokakulla tai moussella. 
Ryhdyin töihin ja keksin tämän valkosuklaamousse kerrosleivoksen. Kirpeyttä tuo paksu vadelmakastike.
Näyttävästä leivoksesta saa vaan kun valuttaa kastiketta ganachen tyyliin reunoja pitkin.
Pitää sanoa että kokeilu onnistu todella hyvin ja maistukin taivaalliselta!!! Nami!

Pohja:
1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Suklaataikina (pakaste)

Täyte:
2 dl kuohukermaa
100 g leivonta valkosuklaata
1 rkl vaniljakreemijauhetta
1 kpl liivatelehti
1 rkl maitoa

Kostutus:
1dl maitoa
1tl vaniljasokeria

Vadelmakastike:
200 g vadelmia (pakaste tai tuoreita)
1/2 sitruunan mehu
1 dl sokeria

4 annosta:

Sulata hieman ja kauli suklaataikina ohueksi ja paista ohjeiden mukaan 180 astetta noin 10-12 minuuttia.

Leikkaa metallisella pyöreällä metallirenkaalla (halkasija 8cm) 8 palaa keksipohjaa.

Sekoita maito ja vaniljasokeri keskenään ja kostuta kunnolla pyöreät suklaataikina palat.

Vatkaa kuohukermaa hienoksi vaahdoksi lisäämällä heti alussa vaniljakreemijauhe.

Sulata hauteella valkosuklaa ja kaada kermavaahtoon varoen. Vatkaa kunnolla vielä hetken.

Pehmennä liivatelehti kylmässä vedessä.

Lämmitä maito ja sulata pehmeä liivate siihen.

Lisää kermavaahtoon ja sekoita oikein kunnolla.

Aseta metallirenkaan reunakalvoa.

Laita pohjaan yksi suklaataikinalevy ja kaada päälle valkosuklaakermavaahtoa (noin 3 rkl).

Laita kermavaahdon päälle toinen taikinalevy ja sitten taas saman verran valkosuklaakermavaahtoa.

Käytä 4 rengasta jos löytyy. Jos sinulla on vaan yksi niin voit varovasti ottaa sen pois leivoksesta ja jatkaa muiden kasaamista. Reunakalvo kyllä pitää tukevana sisältöä.


Laita leivokset jääkääppiin jähmettymään noin 2-3 tuntia tai mielummin yön yli.

Tee sitten paksu vadelmakastike.

Sulata vadelmat tarvittaessa. Kaada kulhoon ja lisää sitruunamehu. Survo sauvasekottimella.

Käy seos siivilällä läpi niin kaikki siemenet lähtevät pois.

Kaada seos kattilaan sokerin kanssa ja keitä seosta miedolla lämmöllä kunnes kuplii kunnolla ja paksuuntuu.

Anna kastikkeet jäähtyä rauhassa jääkaapissa noin tunnin.

Aseta lautaselle leivokset ja ota reunakalvo pois.


Laita jokaisen leivoksen päälle keskelle noin 1rkl vadelmakastiketta (tarvittaessa lisää).

Levitä taikina reunoille päin niin että valuu hieman reunoille alaspäin. Sama tyyli kuin valuva ganache kakkuun.

Koristele ylimääräsellä kovalla suklaataikinan murusilla ja valkosuklaa lastuilla.

Nami!