SIMA - PERINTEINEN JA HUNAJAINEN




Sima on Suomalainen perinteinen vappujuoma joka hakee juurinsa hunajaviinista, joka oli viikinkien suosittu nautiskelujuoma.
Simaa voi valmistaa helposti kotona mutta pienen alkoholiprosentin takia ei sovellu pienimmille.

Tätä pirtsakkaa juomaa voi maustaa tosiaan monella tapaan kuten hunajalla, inkiväärillä, sitruksilla, marjoilla ja vaikka millä muulla.

Alla kaksi reseptia jota olen kokeillut vuosien varrella ja lisää tulee joka vuosi lisää!

Huom. Jos tahdot tummempaa simaa käytä ainoastaan fariinisokeria. Jos tahdot vaaleampaa jakaa fariinisokeri ja perus valkoinen sokeri 50/50!


PERINTEINEN SIMA


8l vettä 
500g fariinisokeria
500g sokeria
2 sitruunaa
1/4 osa tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)

-
Kiehauta puolet vedestä ja kaada se sokerin ja fariinisokerin päälle.
Lisää sitten loput vedestä haaleana, yhden sitruunan mehu ja yhden viipaleita. 
Jäähdytä seos noin 40 asteiseksi.

Ole tarkka ja käytä mittaria koska hiiva ei aktivoidu liian kylmässä vedessä ja kuolee liian kuumassa.

Lisää tuorehiiva ja sekoita kunnolla. 

Anna siman levätä huoneenlämmössä 1vrk peitettynä.

Huuhtele pullot.

Pullota sima laittamalla sokeria pullonpohjaan ja rusinoita.
Ala sulje korkkia kovin tiukaksi kiinni.

Laita pullot jääkaappiin käymään noin 7-10 päivää.



HUNAJA SIMA


8l vettä 
500g fariinisokeria
500g juoksevaa hunajaa
500g sokeria
2 sitruunaa
1/4 osa tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)

1 tl sokeria x pullo
10 rusinaa per pullo
-
Kiehauta puolet vedestä ja kaada se sokerin, fariinisokerin ja hunajan päälle.
Lisää sitten loput vedestä haaleana, yhden sitruunan mehu ja yhden viipaleita. 
Jäähdytä seos noin 40 asteiseksi.

Ole tarkka ja käytä mittaria koska hiiva ei aktivoidu liian kylmässä vedessä ja kuolee liian kuumassa.

Lisää tuorehiiva ja sekoita kunnolla. 

Anna siman levätä huoneenlämmössä 1vrk peitettynä.

Huuhtele pullot.

Pullota sima laittamalla sokeria pullonpohjaan ja rusinoita.
Ala sulje korkkia kovin tiukaksi kiinni.

Laita pullot jääkaappiin käymään noin 7-10 päivää.