KÄSITYÖOLUET VALTAAVAT MYÖS NUMMIROCKIN 2016!


Vaikka Ugolino on pieni valkoinen pörröinen iloinen koira ja blogini on lempeän pinkki ja pirteä ei se kyllä kerro kaikkea. 
Meiltä löytyy piemäkin puoli joka on tietenkin Heavy Metal musiikki. No ei nyt sentään!! 
Kaikki me hevin ystävät osataan hymyillä ja pitää hauskaa vaikka ulkonäkö ja melodiat muuta sanoo! On olemassa myös hyvin iloista heviä joka sopii mainosti oluen juopottelun kanssa! :D 

Tämä elämäntapa vei meidät jälleen kerran Nummirockiin, joka juhli tänävuonna 30v synttärit. Festari pidetään aina Juhannuksena Nummijärvellä, Kauhajoki. Kaunis järvi ja maisemat kruunavat kaiken! Ja tietenkin hyvä sää...jos semmonen sattuu olemaan! Tänävuonna oli yllättävän lämmin! 


Matkaa Helsingistä on reilut 310 km ja aikaa menee lähes 4 tuntia mutta uskokaa pois kyllä se kannattaa. Tampereen kohdalla ja jälkeen alkaa huoltoasemat muuttumaan mustaksi, sillä pitkän automatkan takia pitää tankata autoa ja itseäkin.

Nummirockin lipun hintaan kuuluu leirintäalue, joka on jaettu kahteen alueeseen: metsäja ranta. Me suositaan rantapuolta, sillä pääsee helposti pulahtamaan järveen (joka on yksi pesu mahdollisuus ja jos sää sallii) ja hieman rauhallisempi kuin metsäpuoli, johon koontuu kaikki pienokaiset ja juhlijat! Molemmat leirit löytyy ihan festarialueen vieressä jonne 2 min kävelymatka teltalta on jo liikaa.:D 
Jokapuoella saa olla ihan rauhassa, sillä jokainen juhlii mutta ei häiritse toista. Mitään ongelmaa ei ole ikinä ollut. Tuskan kanssa rauhallisimmat festarit koko suomessa. :) Sekin sanoo jo jotain pelottavista mustista hevareista. :D

Festarialueelta löytyy 3 lavaa: Päälava ja 2 pienempää.
Esintyjiä on jokaiseen makuun: black metallia (Mayhem, Marduk, Ajattara), folkia (Equilibrium), kasaria, ja vaikka mitä kivaa muuta (Trivium, Children of Bodom, Fleshgod Apocalypse). Ehdottomasti paras hevi festari koko suomessa tänävuonna. 

Tuska on jäänyt hyvin kakkoseksi ja ei vaan aluen vaihdon takia mutta ihan kaikesta. Palveluista, musiikissa ja ruokaan. Luvattiin kovia muutoksia tänävuonna ruokapuolella. Se sitten nähdään huomenna.
Keikkojen oheella kuitenkin fastari koostuu tosiaan palveluista, ruoasta ja juomasta. Nummirock yllätti taas.

Jonoja juomatiskille ei ole lainkaan (rajottaa tietenkin se, että leirissä saa juoda omia juomia) ja vessatkin toimivat todella hyvin ja nopeasti.

Ruokaa saa pienistä kojuista tai sitten perinteisestä "Relaamo Lounge" jossa saa ostaa ruokaa leirille, pieniä tarvikkeita ja tietenkin nauttia oluesta ja lataa kännykkää omalla laturilla. Jos tekee mieli vähän kotiruokaa on tarjoilla sämpylöitä, puuroa, makaroonilaatikkoa, keittoa ja kaikenlaista valmisruokaa.

Katuruokaa tarjoili pari BBQ savustamoa jolla oli Ribsejä, Burgereita, Ranskalaisia ja erilaisia BBQ annoksia.

Löyty sitten perinteinen kiinalainen ruokakoju joka myi riisiä, kananuudeleita ja pari erilaista kasvisannosta. Pizzoja, sämpylöitä, paniineja, kebabit ja muikkuja löytyivät myös.

Aamupalakojussa sai vaivasella 4 eurolla kahvin, juusto tai kinkku sämpylän ja keitetyn kananmunan. Sillä pääsi hyvin alkuun!

Oikeita herkkuja tarjoili chilikäs Poppamies! Sorruttiin ihanaan bbq sämpylään jossa possuniskaa, soosseja, sipulia, salaattia ja tietenkin chiliä. Chilisämpylä oli leipomon itsetehtyä. 
Hassu oli se että sai itse valita maustepöydältä soossipuolen. Tarjoilla oli miedompia ja vahvempia. Itse maistoin ainakin 4 erilaista. Saatiin lisääksi limua ja jalopeno sipsipussin. Oli kyllä festarin paras ruoka! Murea ja maukasta niinkuin pitääkin! Hintaa tällä setillä 15€. Tarjoilla oli myös chililautanen jossa pulledporkia ja leipomon omaa leipää mutta se loppu jo ennenkun sitä päästin maistaa :(
Poppamies kehitti Nummirockille oman Savuchilisoossin jonka tietenkin sitten ostin.


Pieneen nälkään kun yllätti ihanat valkosipuliset ruisleipäsuikaleet tarjoili Ruisherkku. Se on pakollinen ostos joka kerta. Niin simppeli ruoka mutta niin hyvää! Nam!

Vaikka leirissä on oma grilli ja omat makkarat niin nekin alkavat kyllästyttää parin paketin jälkeen :D Onneksi sai muutakin! :) 

Yllätys oli juomapuoli! Sponssorina toimi Fosters joka tietenkin oli festarin myydyin tölkkiolut.
Lonkeroakin löyty peräti 3 makua: original, lime ja karpalo.
Siideri oli Happy Joe.

Olutvalikoima oli todella kattava!!!!

Kiva oli se että jos ei kelvannut Fosters oli vähän pakko maistaa jotain muuta ja uutta. Tämä kuitenkin ei näyttänyt häiritsevän ihmisiä mutta päinvastoin.
Oli hienoa nähdä ihmisiä arvostelevan erilaisia oluita.

Ison suosion sai oma Nummirock olut joka oli Panimo Hiisin luomuksia. Raikas, humaloitu, sitrunainen Steam Beer. Prosenttejä 4,5%. Oli todella hyvää. Niinkuin viime vuonna, tämäkin loppu samantien jääkaapista. Päästiin sentään yhdet maistaa!Stallhagen oli toinen käsityöolut joka valtasi festarin. Löyty IPA ja Pale Ale. Molemmat hyviä. IPAn kaunis valkoinen kuohkea vaahto, paahteinen ja rusehtava väri oli just sopiva juoma lämpöiselle päivälle. Pale Ale oli yllättävän raikas ja hieman katkeraa. Kultainen väri ja kaunis valkoinen vaahto. Prosentteja molemmille 6%


Toinen olutsetti löyty päälavan anniskelualueella. Polar Monkeys tarjosi 3 eri olutta: Golden Ale, Amber Lager ja Strong Ale. Maistettiin Strong Alea. Pieni metallinen maku mutta loppujen lopuksi ihan hyvä olut. Yritä pullosta nyt kunnolla maistaa! Variltään tosi tumma niinkuin Silver Black nimi sanoo. Hassua että sillä aikaa päälavalla soitti Amorphis Silver Bride kappaleella  :D Prosenttejä tällä apinalla 6,5%. 


Rannan anniskelualuelle hifistelijat pääsivat tositoimiin. Tarjoilla oli olueiden lisääksi erilaisia viskejä (miehet villiinty sen lähellä maistelulaseilla) ja Captain Morgan oma koju joka tarjoili erilaisilla chileillä tehty Bloody Marya ja muita shotteja. Todella hienosti toteutettu.


Jäi taas kerran todella hyvä mieli koko festarista, musiikista, palveluista ja ehdottomasti ruoasta ja juomasta. On ihana nähdä miten ihmiset alkavat oikeasti arvostamaan tätä puolta elämää! 

 Likaisena ja väsynenä matka jatku vain kotiin jossa oma suihku ja oma pehmeä sänky tuntuu olevan maailman ihanin asia 3 pv telttailun jälkeen!

  
Kiitos Nummirock ja nähdään ensivuonna taas! :) 

Huomenna sitten Tuskaan :P 

Kommentit