CUPSTOUTCAKE




Guinessilla tehty muffinsit ja kakut ovat aika tuttuja maailmalle. Näitä leivotaan varsinki St. Patrick Day:nä, Irlantilainen oma kansanjuhla. Mutta nämä herkut voivat silti muulloinkin koristella teidän pöytää. Erikoinen jälkiruoka joka maistuu parhaimmilla itse Guinessin kanssa tai tietenkin muiden vahvempien Stout tyylisien oluiden kanssa. Tällä kertaa käytin Irlantilaista Murphys:ta 4% joka on helposti saatavilla marketeista! Tietenkin olisin käyttänyt vahvempaa Stout:ia joka on enemmän minun mieleen mutta ajattelin kuitenkin leipoa jotain mikä olisi kaikille helppoa ja saatavilla. Nopeita ja helppoja! :)



Stout Muffinsit:

2 dl Stout-Olutta
115g jauhoja
165 g muskovadosokeria
115g pehmeää voita
2 kananmunaa
50g kaakaota
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa

Stout Ganache: 

2 dl Stout-Olutta
3 rkl muskovadosokeria
200g leivonta tummaa suklaata

Kuorrutus:

200g tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
2 rkl Stout-Olutta

14 annosta: 

Vatkaa yleiskoneella pehmeä voi ja muskovadosokeri. 
Lisää kananmunat yksi kerralla. Pidä huoli ennenkuin lisäät toisen että se on hyvin imeytynyt vaahtoon.
Sekoita kuivat aineet keskenaan ja siivilöi kaikki huolellisesti. 
Lisää jauhot vaahtoon hitaasti vähän kerralla ja vuorotellen oluen kanssa.



Vatkaa kaikki kunnes taikina on kiiltävä ja sileä.



Jaa muffinvuokiin tasaisesti. 
Jos käytät paperisia vuokia sinun pitää käyttää 2 x muffin tai olla muffinpelti muuten ne levähtää! 
Silikooni vuoat on siitä hyvä että ovat kovempia.




Paista uunissa 180 astetta noin 25 min. 

Ugolino odottaa...ei ole vielä valmiita :( 


Avaa uuni vasta 25min jälkeen ja kokeile hammastikulla onko muffinsit kypsiä.

Ugolino odottaa vieläkin. Kohta muffinsit ovat valmiita!

Anna kaiken jäähtyä rauhassa.


Valmista stout ganache. 
Keitä 2 dl olutta ja sokeri kunnes muuttuvat paksuksi siirapiksi. Se tapahtuu nopeasti joten pyörittele sitä kokoaika ettei vaahdot kuohu liikaa. 
Siirrä sama kattila sitten kuumaan vesihauteeseen. Murenna suklaa sekaan ja hämmennä nätisti kunnes kaikki on sulannut.
Anna hetken jäähtyä.


Tee pienellä lusikalla muffinsien päälle keskellä syvä kolo ja täytä ganachella.



Peitä reikä ylimääräsellä taikinalla ja paina tiivisti.

Vatkaa vispikerma ja vaniljakreemijauhe oikein kovaksi vaahdoksi.
Lisää sitten tuorejuusto ja stout olutta. 
Vatkaa vielä.

Siirrä seos pursotuspussiin ja koristele muffinsit kauniilla kuorrutteella!

Ripottele vaikka vähän espressojauhetta koristeeksi ja makua antamaan!


Nauti!!! 

Ps! Älä heitä ylimääränen taikina pois. Murskaa se ja sekoita muutamalla rkl ganachella ja muotoile käsillä palloja. Laita pallot tikkuihin. Eli tee niistä CakePopseja!!!!! :)