OLUTMAKAROONILAATIKKO



Olen jo pitkään miettinyt miltäköhän mastuisi makaroonilaatikko joka on muhinut olueessa pari tuntia uunissa. Olutta käytetään usein patoihin niin miksi ei toimisi tässäkin ruoassa. Lopputulos oli ihanan mehukas makaroonilaatikko!! Hyvin mieto oluen maku tulee läpi ja kun sen yhdistää muihin mausteisiin niin nami mikä ruoka! Käytin tähän Saksalaista Paulanerin uusi Salvator Doppelbockia, 7,9 %. Paahteinen ja ruskea olut sopii mainiosti lihan kanssa mutta perus vehnaolutkin toimii hyvin! Eikuin antamaan uutta potkua perinteiselle kotiruoalle!! Nami!


400g täysjyvä makaroonia
600g naudanjauhelihaa 17%
1 pullo Paulaner Salvator olutta tai perus Vehnä Paulaner
1 Sipuli
1 porkkana
1 lehtisellerin varsi
1 valkosipulikynsi
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa (ei kevyttä)
4-5 dl täysmaitoa tai riittävä määrä peittäkseen pastan
Kourallinen Emmental/Mozzarella juustoraastetta
Tuoretta persiljaa hienonettuna
Fenkoolin siemeniä

Chilirouhetta
Suolaa
Pippuria

6 annosta:

Laita suolavesi kiehumaan ja keitä makarooni ohjeiden mukaan.Valuta pasta kun valmis.

Pilko todella pieneksi paloiksi sipuli, porkkana ja lehtisellerin varsi. Siirrä pannulle valkosipulin kanssa ja paista hetki 1 rkl oliiviöljyllä. Lisää 0,5dl olutta ja anna muhia nimuutin verran.


Lisää jauheliha, fenkoolin siemenet, kuivattu chili, persilja, suola ja pippuri. Ruskista ihan hetken. Kun liha on ihan pikkaisen saanut väriä lisää 2dl olutta. Anna hautua muutaman minuutin kunnes liha on kypsä ja olut imeytynyt.



Siirä makaroonit ja liha lasiseen uunivuokaan jossa kansi. Lisää osa juustosta ja sekoita kunnolla.

Vatkaa kananmunat, kerman ja maidon kanssa. Lisää seokseen vielä pikkaisen suolaa, pippuria, chiliä ja tuoretta persiljaa. Lisää seokseen vielä 2 dl olutta ja sekoita kunnolla.



Kaada seos vuokaan niin että pasta ja liha peittyy kunnolla mutta silti että jää pikkaisen esille niin muodostuu se hyvä kuori.

Ripottele päälle vielä juustoa ja pippuria.



Anna muhia uunissa 1,5-2 tuntia 180 astetta kunnes kananmuna hyytyy ja pinnalle tulee kaunis ruskea kuori.



Tarjoile vaikka ketsupin kanssa ja tietenkin lasillisella Paulaner Salvator oluella! :)