PANINO ALLA GRIGLIA eli ITALIALAINEN GRILLILEIPÄ



Tämä on siis se aito versio "Paninista" josta kaikki on saanut alkua. Italiassa rapeakuorista leipää täytetään leikkeleillä, juustolla, aurinkokuivattu tomaateilla, munakoisolla, sienillä ja mitä kaikkea vaan voi mieleen tulla. 
Tärkeä on että kuitenkin kaikki pysyy yksinkertaisena. 
Kastikkeita ei juurikaan käytetä. Ainoa "kastike" on loraus oliiviöljyä ja paljon oreganoa!! Yksinkertainen ja aivan ihana. Kannattaa ehdottomasti käydä syömässä näitä grillileipiä jos eksyy Italiaan! Löytyy rantapaikoista ilta baareihin. 
Sisiliassa etsikää Paninaroa tai ruokarekkoja. Iltasin varsinkin valloittavat kaupungit ja vaivasella 2-4e saatte mielettömän leivän jossa itse saatte valita täytteet! Tai paikallinen suosittu herkku (itse en syö) hevosenliha grillileipä. Kaiken lisäksi tämä on myös Italialaista katuruokaa.
Tässä on teille muutama vinkki:

PANINO AL PROSCIUTTO CRUDO eli ILMAKUIVATTUKINKKU GRILLILEIPÄ



Pieni ciabatta leipä (tuore)
Ilmakuivattua kinkkua
Mozzarellaa (tuoretta, ei viipaleita tai raastetta)
Oliiviöljyä
Oreganoa

PANINO SPECK E MOZZARELLA eli SPECK-MOZZARELLA GRILLILEIPÄ




Pieni ciabatta leipä
Speckiä
Mozzarellaa
Salaatin lehtiä
Oliiviöljyä
Oreganoa

PANINO AL PROSCIUTTO eli KINKKUGRILLILEIPÄ



Pieni ciabatta leipä
Saunapalvikinkkua
Mozzarellaa
Tuoretta tomaattia viipaleena tai kirsikka tomaatteja (puolitettuna) (voi jättää myös pois)
Salaatin lehtiä
Oliiviöljyä
Oreganoa

PANINO PROSCIUTTO CRUDO O COTTO E MELANZANE eli ILMAKUIVATTUKINKKU/KINKKU-MUNAKOISO GRILLILEIPÄ



Pieni ciabatta leipä
Ilmakuivattua kinkkua
Mozzarellaa
Salaatin lehtiä
Paistettu munakoiso 
Tuoretta basilikaa
Oliiviöljyä 
Oreganoa

Voit käyttää lisuukkeeksi öljysäilyttyjä (tärkeää) munakoisoa, paprikaa, sieniä, artisokkaa, oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja ja mitä kaikkee nyt on. 

OHJEET: 



Kaikki grillileivät valmistetaan samalla tavalla mutta on tärkeää että lisukkeet laitetaan vasta grillauksen jälkeen niin tuovat ihanan lämmin/kylmä makuelämyksen ja salaatti tietenkin pysyy rapeana.


Leikkaa leipä katheen osaan mutta jätä yksi reuna leikkaamatta. Niinkuin sanottuna perhostyylinä. 
Avaa leipä varovasti ettei reuna repeää (ei se haittaa vaikka repeää, on vain helpompi syödä).
Lorauta noin 2 rkl oliiviöljyä per puoli ja ripottele oreganoa. Paina kovasti yhteen niin öljy leviää hienosti.
Aseta valitsemasi kinkku ja päälle viipaloitua tuoretta mozzarellaa. Saa olla paksuja viipaleita. 
Lisää vielä hius öljyä ja paljon oreganoa ja paina taas kovasti.
Laita leipä parilaan ja paista kunnes leipä on rapea, on saanut kauniin värin ja juusto on sulanut. 
Avaa leipä varovasti ja lisää salaatit ja valitsemasi tomaatti tai munakoisoa tai sieniä tai paprikaa tai artisokkaa. Yleensä nämä ovat aina öljysäilyttyjä. Voit myös grillaa tai paistaa itse :)
Älä anna leivän jäähtyä. Paina taas ja nauti! Nam!!!!