PIHVIÄ, POTTUJA JA KANTTARELLIKASTIKETTA


Tämä herkku varmasti löytyy jokaisen pöydällä elokuun aikana!!
Tuoreita varhaisperunoita, tuoreita kanttarelleja ja yksinkertaiset pihvit! Yleensä Suomessa varhaisperunat keitetään. Mutta minä en ole keitetyn perunan ystävä. Tahdon makua ja koostumusta ruokaan niin eikuin potut pannulle voin ja tuoreiden yrttien kanssa kannen alle muhimaan. Kermainen ja maukas kastike syntyy tuoreista kanttarelleista ja yrteistä! Tässä teille minun resepti!

Jauhelihapihvit:

800g naudanjauhelihaa
1/2 sipuli
Persiljaa
Suolaa
Ripaus valkopippuria
Mustapippuri

Nokare voita jos paistat pannulla

Tinjamiperunat:

1kg pieniä varhaisperunoita
Tinjamia (tuoretta tai kuivaa)
Nokare voita
Suolaa
Mustapippuria

Kantarellikastike:

100g kanttarelleja
1/2 sipuli
1/2 porkkana
1/2 lehtisellerin oksa
2 dl kuohukermaa
1 tl naudanliha fondí
1/3 tl tomaattipyreetä
1 valkosipulikynsi
Tuoretta Tinjamia
Tuoretta Persiljaa
Nokare voita
Suolaa
Valkopippuria
Mustaa pippuria

1/3 tl jauhoja tarvittaessa

4 annosta:

Jauhelihapihvit:

Pilko sipuli pieneksi paloiksi ja laita se kulhoon jauhelihan , persilja, suolan, pippurin ja valkopippurin kanssa.
Sekoita kaikki kunnolla käsin ja muotoile yksi iso pallo ja muotoile saman kokoisia pihviä.



Paina ne litteäksi käsillä noin 1,5cm korkeaksi ja paista pannulla muutaman minuutin molemmista puolista voin kanssa tai grillaa aaltopannulla.

Tinjamiperunat:

Pese kunnolla perunat pottuhanskoilla ja laita ne pannuun voin kanssa.
Lisää suola, tinjami ja pippuri.
Paista hetken.
Kun perunat alkaa tirisee lisää varovasti vähän vettä pannuun ja peitä kannella.
Anna perunoiden paistua noin 30min (riippuu kuinka isoja ovat).
Kokeile haarukalla ovatko ne pehmeitä joten valmiita.
Jos ei ole lisää tilkka vettä ja jatka paistamista.
Viimestele nokare voilla.

Voit myös paistaa muutaman kanttarellin pottujen kanssa.

Noin 3 dl kanttarellikastiketta:


Pilko pieneksi paloiksi sipuli, porkkana ja selleri ja kuullota pienessä kattilassa voin kanssa.
Lisää valkosipulikynsi.
Putsaa ja leikkaa pieneksi paloiksi kanttarellit.



Lisää kattilaan valkopippuri, suolan, pippurin ja yrttien kanssa ja paista noin 2 minuuttia.
Lihää kuohukerma, lihafondí ja tomaattipyre.
Sekoita ja anna kiehua ja paksuntua rauhassa noin 5 minuuttia.
Maista kastike ja lisää tarvittaessa yrttejä ja mausteita.
Ota valkosipulikynsi pois.
Lisää tarvittaessa jauhoa jos kastike ei muutu paksuksi.

Tarjoile hyvin lämpimänä ja nauti reilulla määrällä kanttarellikastikkeella!